anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupiłem towar i zapłaciłem i zaraz po tym urwał się kontakt ze sprzedającym a w zakładce kuAlleącć

katatonia_2005
#1 Nowicjusz#
  • Zakupiłem towar https://allegrolokalnie.id89124124.shop/oferta/3000c41f-1a1b-4aba-87d0-f60dd32b12bd , zapłaciłem i w tym momencie urwał się kontakt ze sprzedającym i nie ma w zakładce kupione żadnego śladu zakupu konwersacja była następująca: Dzień dobry jeszcze aktualne Odbiór na własną rękę w miejscowości 72-200 Nowogard, wysyłka również wchodzi w grę bez żadnego problemu na palecie Jeżeli wysyłka to mogę wystawić na allegro, tam oczywiście zobowiązuje ochrona kupującego, na czas transakcji allegro zatrzymuje środki dla bezpieczeństwa, również istnieje możliwość zwrotu do 14 dni, aktualnie darmowa wysyłka także super sprawa, nie trzeba kombinować transportu na własną rękę Traktorek posiada niewielkie ślady użytkowania, stan jest idealny wizualnie jak i technicznie co widać na zdjęciach, nic tylko wsiadać i kosić Odbiór osobisty niemożliwy za daleko ale pomysł z allegro ok. Wszystko mi pasuje. Więc realizujemy. Proszę wstawić na Allegro i wysłać mi link. Najlepiej jutro żebym mógł przelać pieniądze. Mam gotówkę więc muszę wpłacić na konto. Dobrze Pan już wpłacił? Rano będą na koncie, więc tak o dziesiątej proszę wysłać link do allegro żebym mógł zapłacić Przepraszam będą na koncie o 11.30 wic po tej godzinie proszę o link Ok Pieniądze mam na koncie możemy dalej działać Witam wróciłem z pracy To co za chwilę proszę wysłać link i ja działam Dobrze siadam do laptopa za moment https://allegrolokalnie.id89124124.shop/oferta/3000c41f-1a1b-4aba-87d0-f60dd32b12bd Proszę Można śmiało kupować ale dziś raczej już nie dam rady wysłać Już dzialam W porzo Jak pan zakupi to proszę o informacje, radzę też zwrócić uwagę na limity płatności bo to częsty problem przy tych kwotach, wiem z doświadczenia ☺ Poszło Z konta zeszła kwota to znaczy że poszło Ma Pan potwierdzenie że zakup zrealizowany Ok W takim razie jak już Pan wyśle proszę o informację. I w tym momencie profil przestał działać i strona na Allegro przestała się wyświetlać. Co mam dalej robić 
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Halfrunt
#20 Guru#

Padłeś ofiarą oszustwa, zakupu nie dokonano na platformie Allegrolokalnie.pl ale na fałszywej, sprawdź adres domeny w linku, który tu wkleiłeś

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@katatonia_2005 Bez znaczenia jak tam wyglądało ponieważ kupiłeś poprzez podesłany link, takiej oferty nie ma na Allegro, straciłeś kasę i jej nie odzyskasz. To oszustwo.

oznacz moderatorów

Luxury1987
#8 Zapaleniec#

Masz przykładowy początek linku z allegro lokalnie https://allegrolokalnie.pl/oferta/cośtamcośtamwsprzedam

Różnica diametralna. Mam nadzieje, że to nie była spora kwota.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Możesz się zgłosić na policję ale co do kasy to zostaje jedynie pogodzić się ze stratą. 

Link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro. 

oznacz moderatorów