anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapytanie o gwarancje towaru zakupionego na allegro w lombardzie, oznaczony jako nowy

Client:81719150
#1 Nowicjusz#
  • Zakupiłam masażer do twarzy w firmie, dokładnie lombard. W ogłoszeniu, standardowo byly umieszczone warunki dostawy, płatności, a także informacja o reklamacji, ktora ma obejmować rok. Urządzenie zakupiłam- data na paragonie 10.06.2025. W ogłoszeniu informacja o stanie urządzenia bylo jako nowe. Użyłam masazera ok 4 razy, nie upadło, nic sie nie zadzialo z przyczyn zależnych ode mnie. Po kilku dniach włączając urzadzenie - automatycznie zaczęło wibrowac, co nie jest zgodnie z instrukcja obsługi oraz wcześniejszym jego działaniem. Prawidłowo masażer wlacza sie w zetknieciu ze skórą. Dlatego jest ryzyko, ze masażer dziala nieprawidlowo,po bardzo krótkim czasie użytkowania. Lombard pierw zaznaczyl, ze nie posiada drugiego urządzenia i nie moze go wymienic. Później otrzymałam wiadomosc, ze na takie urządzenia nie ma gwarancji - jednak przy zakupie otrzymałam mailowo warunki gearancji i informacje ze obejmuje ona rok. Co moge w takiej sytuacji zrobić. W instrukcji obsługi jej zaznaczone by nie uzywac produktu jeżeli dziala nieprawidlowo. Czuję sie oszukaną, ponieważ kupując towar, widząc, ze jest gwarancja, bylam tym faktem przekonana, ze w razie awarii czy zepsucia moge go reklamować. Teraz zapłaciłam 199zl, urzadzenie zaczelo działać nieprawidlowo, nie moge go używać, lombard uznał ze nie ma gearancji na ten produkt. Proszę o pomoc w tej sprawie.
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:81719150 reklamuj z tytułu braku zgodności towaru z umową. Wtedy sprzedawca odpowiada przez okres 2 lat od momentu zakupu.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

Bardzie Ci się opłaca skorzystać z rękojmi. W szczegółach zakupu masz 'zgłoś problem z zakupem' napisz do sprzedawcy, że składasz reklamację, bo sprzęt źle działa i niech albo uzna reklamację (obniży cenę, zwróci wpłatę) lub odbierze od Ciebie towar na swój koszt. Tylko nie pisz o gwarancji, bo rękojmia bardziej Ci się opłaca.

oznacz moderatorów