anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot mniejszej części towaru, niż deklarowana do zwrotu.

Buczka11
#8 Zapaleniec#

Zgłosiłam zwrot przesyłki z towarem, mam już numer zwrotu, ale rozmyśliłam się i chcę zwrócić tylko część z otrzymanych przedmiotów. Co w tej sytuacji zrobić? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Buczka11 skontaktować się ze sprzedawcą, ustawodawca nie przewidział rozmyślania się z odstąpienia od umowy (SŁUSZNIE) 

oznacz moderatorów

Buczka11
#8 Zapaleniec#

Ale rozmyśliłam się tylko z części. Tak, czy inaczej rozmowa ze sprzedawcą konieczna. Dziękuję.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Buczka11 Musisz jakoś sprawę wyjaśnić a już po Kliknięciu zwrot nie da się cofnąć, pozostaje Ci kontakt ze sprzedającym. Napisz mu że odsyłasz część tylko i co, On zwróci Ci środki tylko za odesłane przedmioty i tyle.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Nie ma przymusu odsyłania wszystkiego.  Wielu klientów kupuje wiecej żeby załapać się na smart a potem odsyła co niepotrzebne. To normalne na Allegro.

Odeślij co uważasz ale nie licz przypadkiem że sprzedający odda wszystkie pieniądze.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

nic nie musisz robić na allegro wydrukuj sobie dowolny formularz odstąpienia wypełnij i podpisz dorzuć do zwróconego towaru, potem odeślij

oznacz moderatorów

Buczka11
#8 Zapaleniec#

Mój zwrot też będzie zwolniony z opłat, nie chciałam naciągać sprzedawcy. 🙂

Włożę do przesyłki grzeczny liścik. Sprzedawca powinien się ucieszyć, że nie wszystko oddaję.  Dziękuję wszystkim za porady i zamykam temat. 🙂

oznacz moderatorów