anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy poprzez Płatności z Allegro

_mariolla_
#1 Nowicjusz#

Witam.

Zakupiłam towar, za który zapłaciłam od razu Blikiem. Niestety, sprzedający anulował zamówienie. Dostałam informację na maila, która brzmi: "Jeśli dokonali już państwo wpłaty poprzez Payu lub Przelewy24, Państwa środki zostały przekazane do zwrotu poprzez Płatności z Allegro."

Wiadomość otrzymałam w piątek 24.04.2020.

Kiedy mogę się spodziewać pieniędzy? Czy będą one na koncie na Allegro i sama będę musiała je przelać na konto bankowe, czy wpłyną bezpośrednio do banku? Jeśli na Allegro, to gdzie mogę sprawdzić, czy już są?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

xyz96
#21 Demiurg#

Od chwili zwrotu wpłaty przez sprzedawcę do chwili jej otrzymania przez kupującego mija około 3 dni roboczych, pod warunkiem że sprzedawca wpłatę naprawdę zwrócił. Powinnaś otrzymać maila od Allegro o zwrocie środków - po jego otrzymaniu pieniądze zazwyczaj pojawiają się następnego dnia. Zwrot otrzymasz na konto z którego płaciłaś, albo na rachunek karty, jeśli płaciłaś kartą, ewentualnie na saldo Allegro Finanse, jeśli płaciłaś przelewem tradycyjnym.

oznacz moderatorów

brutek5
#1 Nowicjusz#

Mam ten sam problem. Jeśli zwrócono mi na Allegro Finanse to jak mam je odzyskać i gdzie bo nie mam tam konta?

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@brutek5 Pieniądze z Allegro Finanse możesz wypłacić w tej zakładce https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów