Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Zakupiłam towar, za który zapłaciłam od razu Blikiem. Niestety, sprzedający anulował zamówienie. Dostałam informację na maila, która brzmi: "Jeśli dokonali już państwo wpłaty poprzez Payu lub Przelewy24, Państwa środki zostały przekazane do zwrotu poprzez Płatności z Allegro."
Wiadomość otrzymałam w piątek 24.04.2020.
Kiedy mogę się spodziewać pieniędzy? Czy będą one na koncie na Allegro i sama będę musiała je przelać na konto bankowe, czy wpłyną bezpośrednio do banku? Jeśli na Allegro, to gdzie mogę sprawdzić, czy już są?
Od chwili zwrotu wpłaty przez sprzedawcę do chwili jej otrzymania przez kupującego mija około 3 dni roboczych, pod warunkiem że sprzedawca wpłatę naprawdę zwrócił. Powinnaś otrzymać maila od Allegro o zwrocie środków - po jego otrzymaniu pieniądze zazwyczaj pojawiają się następnego dnia. Zwrot otrzymasz na konto z którego płaciłaś, albo na rachunek karty, jeśli płaciłaś kartą, ewentualnie na saldo Allegro Finanse, jeśli płaciłaś przelewem tradycyjnym.
Mam ten sam problem. Jeśli zwrócono mi na Allegro Finanse to jak mam je odzyskać i gdzie bo nie mam tam konta?
@brutek5 Pieniądze z Allegro Finanse możesz wypłacić w tej zakładce https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄