anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy za nieodebraną przesyłke przez niezarejestrowaną osobę.

iPhysXAgain
#7 Wielbiciel#

Kupiłem produkt którego nie odebrałem skontaktowałem się z sprzedającym i powiedział że muszę dokonać zwrotu przez allegro lecz nie kupywałem za pomocą konta i nie wiem co teraz nigdzie nie umiałem nic znaleść na ten temat.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

Nic nie musisz. Odstąpiłeś już skutecznie od umowy, powiadamiając sprzedawcę o rezygnacji. Nie ma obowiązku wysyłania odstąpienia (robienia zwrotu) przez stronę Allegro. Po odstąpieniu sprzedawca ma obowiązek zwrócić Ci całą wpłatę minus ewentualnie koszt przesyłki zwrotnej do niego, jeśli nie odebrałeś paczki i odstąpiłeś po wysłaniu, bo jeśli odstąpiłeś przed wysłaniem, sprzedawca niczego nie może odliczać.  Jeżeli będzie problem, proś o pomoc Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

oznacz moderatorów

Adekpol
#13 Ambasador#

W zakładce kupione po zalogowaniu się na koncie Allegro, jest możliwość wykonania zwrotu

Nie jest to wymagane, lecz jest to mile widziana opcja z powodu łatwiejszego odzyskania prowizji dla sprzedawcy za zamówienie, plus jest to podstawa do zwrotu, nie trzeba szukać na mailu informacji, że zwrot był wykonany

oznacz moderatorów