Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Sprawa jest tego typu. Zamówiłam zawór, sprzedający przysłał mi inny (niezgodny z opisem). Odesłałam mu go.
Czy sprzedający powinien mi zwrócić koszty przesyłki jeśli pomyłka nastąpiła z jego winy?
Pozdrawiam.
@4allkids ależ oczywiście o ile zgłosiłeś to jako reklamację a nie odesłałeś bez pisma 🙂 sprzedawca mógł to potraktować jako odstąpienie 🙂
@4allkids jedno zasadnicze pytanie , Twoja odpowiedź na nie będzie decydująca
ODESŁAŁŚ CZY ZŁOŻYŁEŚ SPRZEDAWCY REKLAMACJĘ ???
No niestety nie znałam dokładnie procedury. Chyba tez liczyłam na uczciwość sprzedającego. Po prostu odesłałam ten zawór na swój koszt.
Wystaw mu "odpowiedni" komentarz, najlepiej tylko gwiazdki> jak zakup na zwykłym Allegro.
@4allkids licz na prawo sprzedawca to nie wróżka jak zgłosiłaś zwrot to koszt zwrotu według ustawy ponosi kupujący więc powinien ci zwrócić kwotę za towar plus najtańszą wysyłkę z oferty, jakbyś złożyła reklamację to wymieniłby ci zawór na taki co trzeba lub oddał kasę a towar wadliwy odebrałby sam lub przysłał kuriera albo zwrócił koszt odesłania. Nie słuchaj forumowego podpuszczacza lefka bo on jak komuś nie zaszkodzi to dostaje rozstroju zadu, a na przyszłość już wiesz jak masz postępować niestety ale pretensje możesz mieć tylko do siebie pozdrawiam
Wszystko zależy jak zgłosiłeś do sprzedającego, zwrot to koszt kupującego, reklamacja także do chwili rozpatrzenia jej a wówczas sprzedajacy zwraca Ci koszt odesłania. Tu ewidentnie pomyłka sprzedajnego i domagaj się zwrotu środków.
Owszem. Przecież nie będziesz ponosił kosztów przez czyjąś niefrasobliwość. Swoją drogą ciesz się, że w ogóle dostałeś jakikolwiek towar. Ja przez tydzień byłem w ogóle bez forsy i komórki, bo sprzedająca nie wysłała paczki, poobracała moimi pieniędzmi kilka dni na kredycie 0% i ostatniego dnia łaskawie odesłała środki zadowolona z siebie. Oczywiście nikt nie widział w tym problemu, a Allegro to już całkowicie.
dlaczego nie znasz przepisów obowiązujących od kilkunastu dobrych lat?
dlaczego uważasz, że sprzedawca ma się czegoś domyślać?