anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot produktu na inny adres

Ramone78
#2 Obserwator

Witam. Kupiłem używaną elektronikę od firmy która moim zdaniem ma wadę ukrytą. Postanowiłem ja zwrócić a sprzedawca w wiadomości allegro prosi mnie żeby nie wysyłać na adres firmy , tylko na adres prywatnego mieszkania w innym mieście ( że niby tam ktoś im naprawia urządzenia) . Jakoś mi się to nie podoba. Czy to dla mnie bezpieczne? Czy to zignorować i odesłać na adres firmy? Czy ryzykuje czymś zwracając na dres podany przez sprzedawcę? W stylu problemy z odzyskaniem pieniędzy? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ramone78 niech podeśle Ci etykietę do nadania w automacie paczkowym lub zamówi kuriera po odbiór.

oznacz moderatorów

Ramone78
#2 Obserwator

Tylko to jest bez smarta. To będę zwracał na własny koszt mimo że podejrzewam że w takim przypadku powinno być na koszt sprzedawcy, ale nie chce mi się z nim użerać. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ramone78 musisz zdecydować czy zwracasz czy reklamujesz. Inne zasady są przy zwrotach a inne przy reklamacji. Jak sam zauważyłeś przy zwrocie to ty pokrywasz koszt a przy reklamacji B2C to sprzedawcy udostępniasz towar do reklamacji, który sam odbiera, wysyła kuriera lub etykietę do automatu paczkowego.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#17 Koryfeusz

Jeżeli odstąpiłeś od umowy i masz na piśmie gdzie masz odesłać - wyślij gdzie Ci każą.
Jeżeli złożyłeś reklamację - sprzedawca ma Ci wysłać etykietę i na niej wysyłasz.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ramone78 zwracasz na adres podany do zwrotu w ofercie a reklamujesz to on ci wysyła etykietę na gienka od naprawiania szlifierek akumulatorowych to do gienka trafi. Jak masz uzasadnione przekonanie że jest walniete to reklamuj bo ci ze zwrotu potrąci i płacz będzie art 34.4uk za stan zwrotu odpowiadasz ty

oznacz moderatorów