Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Kupiłem używaną część do motocykla. Otrzymałem paczkę, zapłaciłem przy odbiorze i okazało się, że część jest uszkodzona, czego nie było widać na zdjęciach z aukcji. Kontaktowałem się ze sprzedającym, który zgodził się na zwrot. Powiedział, że może zrobić zwrot przez allegro. W jaki sposób te środki zostaną mi zwrócone? Sprzedający nie ma przecież mojego numeru konta.
@bea365 No więc podaj mu ten numer kont. Jeśli robisz zwrot przez Allegro, w formularzu zwrotu wpisujesz swój numer konta.
Nie robię zwrotu przez allegro, ponieważ ten sprzedający "nie ustalił na swoim koncie warunków zwrotu".
Jeśli to było pobranie, sprzedawca nie zwróci Ci wpłaty przez Allegro. Podaj mu numer konta do zwrotu bezpośredniego.
W rozmowie telefonicznej sprzedawca powiedział, że sprawdzi, czy może mi zwrócić środki przez allegro. Zajęło mu to 5 sekund i stwierdził, że ma taką możliwość. To wzbudziło moje podejrzenia, dlatego napisałem ten post. Obawiam się, że sprzedawca próbuje mnie oszukać, wyślę towar i nie otrzymam zwrotu. Czy w takiej sytuacji będę w stanie odzyskać pieniądze? Sprzedawca nie dodał nawet numeru przewozowego przesyłki, przez co na allegro nie widnieje jako odebrana.
Allegro gwarantuje bezpieczne zakupu. W przypadku gdyby kupujący nie zwrócił wpłaty, możesz skorzystać z Programu Ochrony Kupujących.
https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
sprzedający*
Dziękuję za pomoc, w takim razie jutro odsyłam paczkę, dodaję numer konta i czekam na zwrot. Pozdrawiam.
Tak, sprzedający 🙂