Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, na allegrolokalnie zakupiłem produkt, który okazał się nieoryginalny, po krótkiej rozmowie ze sprzedającym kontakt się urwał, następnie rozpocząłem dyskusję, gdzie sprzedawca oczywiście się nie odezwał, następnie złożyłem zawiadomienie do prokuratury i skorzystałem z programu ochrony kupujących, po kilku dniach otrzymałem pieniądze, jednak cały czas posiadam produkt u siebie. Co mam aktualnie zrobić z tym produktem, odesłać do sprzedającego mimo kompletnego braku kontaktu?
@borowikkkk Powinieneś chyba zaczekać, aż delikwent się odezwie. Jak wiedział że sprzedał szmelc, to może mu nie zależy na zwrocie.
Jeżeli sprzedający zażąda zwrotu, będzie trzeba zwrócić. Niektórzy zbierają różne dziwne rzeczy.
@borowikkkk Gdyby sprzedawca się odezwał i zażądał odesłania, poproś go o przedpłatę na Twoje konto kosztów wysyłki. Przy reklamacji towary odsyłamy na koszt sprzedawcy.
Zapomniałem dodać, że konto sprzedawcy zostało zawieszone, jednak właśnie spostrzegłem, że ostatnie logowanie jest z dzisiaj, czyli sprzedawca ma dostęp do konta. Oczywiście sytuacja, gdy sprzedawca skontaktuje się ze mną i poprosi o odesłanie towaru jest oczywista. Bardziej zastanawia mnie co zrobić z towarem gdy sprzedawca w ogóle się nie odezwie, a prawodpodobnie tak właśnie będzie, ponieważ towar zakupiłem juz kilka miesięcy temu. Ogólnie najchętniej bym to odesłał nawet na własny koszt, gdyż chciałbym już zapomnieć o sprawie, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł, właśnie ze względu na to, że nie mam kontaktu ze sprzedającym i jednocześnie nie wiem na jaki adres mam odesłać (jedyny znany adres to ten podany w mailu potwierdzającym rozpoczęcie zakupu przedmiotu).
@borowikkkk Najlepiej zapytaj Allegro, co masz zrobić z tym towarem. Oni przejęli wierzytelności w momencie przyznania rekompensaty, niech decydują 🙂
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158
tak też zrobię, dzięki za pomoc
@borowikkkk do trzech lat musisz trzymać potem jest Twoje 😄
Art. 174. Posiadacz rzeczy ruchomej niebędący jej właścicielem nabywa własność, jeżeli posiada rzecz nieprzerwanie od lat trzech jako posiadacz samoistny, chyba że posiada w złej wierze.