Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Dlaczego jak będę chciał zwrócić przedmiot na koszt własny np:poprzez pocztę polską , sprzedawca mi zwróci tylko 8.99 najniższa kwotę wysyłki, a ja zapłacę za wysyłkę więcej. Dlaczego nie mogę dostać całej sumy za tą wysyłkę i nie mogę liczyć też że ta całą kwotę zwróci mi POK.
Dlatego że sprzedający zwraca najniższy koszt przesyłki jaka jest w ofercie zakupu. Jakbyś miał Smarta byłaby darmowa.
Dzięki za pomoc. Chciałem wiedzieć bo jeszcze nie zwracałem na własny koszt
Ja mam Smarta tylko sprzedawca nie udostępnił Smarta przy tym przedmiocie.
Jeśli masz na myśli koszt przesyłki zwrotnej to w ogóle nie zwróci Ci tych kosztów. Zwróci tylko koszty dostawy do Ciebie i to te najniższe dostępne na danej aukcji. Zwracasz na własny koszt.
@Agent555 To nie sprzedawca udostępnia smarta tylko Allegro. W określonych sytuacjach oferty sprzedawcy zostają oznaczone znaczkiem smart.
@Agent555 Dlatego, że takie są przepisy. Zgodnie z ustawą konsumencką, przy odstąpieniu od umowy sprzedawca może oddać najniższy koszt wysyłki do Ciebie, jaki ma ustawiony na aukcji. Nie musi oddawać wyższego, wybranego przez Ciebie kosztu, skoro mogłeś wybrać tańszy.
Jeżeli konsument wybrał sposób dostarczenia rzeczy inny niż najtańszy zwykły sposób dostarczenia oferowany przez przedsiębiorcę, przedsiębiorca nie jest zobowiązany do zwrotu konsumentowi poniesionych przez niego dodatkowych kosztów.