Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam sukienkę na allegro na paczkomat - jestem smart i chcę dokonać zwrotu, jednak nie ma opcji izwróć przez paczkomat, tylko wysyłka własna, a adres jest podany zagraniczny, więc spodziewam się dużych kosztów za zwrot, nie rozumiem dlaczego nie mogę odesłać paczkomatem
@dorota1557 Zgodnie z regulaminem Smart, Allegro gwarantuje Ci bezpłatne dostawy i zwroty. Nie zaznaczaj więc wysyłki własnej, tylko napisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e i domagaj się wywiązania z umowy, czyli udostępnienia Ci darmowego zwrotu.
Sprzedawca jest zobowiązany do podania polskiego adresu do zwrotów lub Allegro powinno Ci oddać koszt odesłania za granicę.
Nawet bez Smart towar otrzymany paczkomatem zwracasz za darmo.
@dorota1557 czy zakup był smart?? To ze masz wykupiony smart nie znaczy że każda ofert i każdy zakup jest smart. Musi taka dostawe ofrować takze sprzedający
Generalnie zasada jest taka - zakup smart - zwrot gratis ( takim samym sposobem jak dostawa
Jeśli koszt przesyłki był opłacony przy zakupie, lub płacił za niego sprzedający lecz nie było to smart - zwrot na własny koszt