Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzien dobry
zakupilem klamke na szyfr ktora nie dziala za ponad 220zl chcialem odeslac ale za pomoca alegro jest to nie mozliwe a na wlasna reke tez jest to nie mozliwe poniewaz adres jest w chunach a nie kupuje na ali xpres tylko na alegro chcialbym ooddac klamke i odzyskac srodki
kontrahent ten juz nic nie sprzedaje
Heh i jak zwykle zamiast sprawdzić przed zakupem to po. Kupujesz w Chinach to nie licz na zwroty. Odesłanie będzie Cię kosztować 200-300zł. I wcale nie musi dotrzeć do adresata. Ba jakoś tak dziwnie często ludzie tam zwracający dostają zdjęcia chińczyka rozkładającego ręce na pustą paczką xD Taka taktyka antyzwrotową. Teraz to tylko dyskusja i nadzieja, ze jak nie chińczyk to project zwróci.
@AnnaG-Antykinie wiem skąd przekonanie, że koszt odesłania 200-300zł. 😉 Na stronie poczty jest kalkulator ktory wylicza koszty wysylki 😉
@szymon603 jak nie działa złóż reklamacje sprzedawcy. Jeżeli masz problem z transakcja możesz zgłosić problem poprzez dyskusje.
@szymon603 dlaczego nie ma możliwości wysłać do chin? Co to nie ma przewoźników którzy realizują takie przesyłki?
Są. Wygogluj sobie cennik takiej wysyłki. Najtańszy list jaki znalazłam ze 200 zł kosztował. Chiny paczki dofinansowują sprzedawcom. Ale z powrotem już tego nie ma. Ostrzegamy tu ile wejdzie, bo takie zakupy to prawie jak pokerek ale cóż duże obroty, duże prowizje (mało zwrotów), allegro to lubi... Prośby o dodanie filtrów wysyłka z Polski w kategoriach gdzie ich nie ma też średnio co drugi dzień są i to samo według portalu nie potrzebne. Taniej czasem dołożyć i kupić coś co naprawdę można wymienić czy zwrócić...
@AnnaG-Antyki A co mnie interesuje ile kosztuje taka przesyłka?
"Chiny paczki dofinansowują sprzedawcom" - doczytaj, to Poczta Polska dofinansowuje przesyłki chińskiej poczcie.
@szymon603 Tak się kończą zakupy bez zajrzenia do zakładki "dostawa" gdzie jest kraj wysyłki > oraz do zakładki zwroty
@szymon603 Jak nie działa to składaj reklamację, zacznij od otwarcia dyskusji, często ci z Chin rozpatrują na odległość: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa