Nie mogę wystawić oferty z kodem EAN, którego nie ma w katalogu, a stworzenie nowego też jest problematyczne. Ciągle te same komunikaty:
"Wystąpił błąd - Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą."
i
"Wystąpił błąd podczas tworzenia produktu - Produkt o id: 8cf53892-c60f-4fb2-b691-c70f50897195, jest niedostępny na wszystkich rynkach"
Ktoś ma pomysł jak okiełznać ten **piiip**iany katalog produktów?
Cześć, @AROMATIQ. Proszę, podaj kody EAN produktów, przy których pojawia się informacja Produkt o id: xxx, jest niedostępny na wszystkich rynkach.
3770004394463
Dziękuję, @AROMATIQ. Już to weryfikuję i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@AROMATIQ, czy możesz podesłać zrzuty ekranu z formularza wystawiania ofert z krokami jakie wykonujesz? Proszę również o zrzut ekranu z widocznymi komunikatami błędu, które pojawiają się przy próbie wystawienia oferty.
Normalnie wystawiam bez katalogu, wpisujac EAN dalej w formularzu i resztę informacji, tak jak zawsze.
Cześć, @AROMATIQ. Przykro mi, nie możesz wystawić oferty z tym produktem. Nie wystawisz pełnowymiarowych testerów kosmetyków lub podobnego rodzaju pełnowymiarowych wersji produktów, które producent oznaczył jako nieprzeznaczone do sprzedaży.
To nie jest tester, tylko produkt wycofany z produkcji. Wiem, że testerów nie sprzedajemy. Ten produkt nie ma innego EANu, tylko ten jeden. Jak go mam wystawić?
W tej sytuacji obawiam się, że nie wystawisz oferty z tym produktem. Kluczowe jest to, że producent oznaczył to jako nieprzeznaczone do sprzedaży.
Ale gdzie jest informacja, że to EAN testera? Bo jakoś nie mogę znaleźć źródła. Wszystkie źródła wskazują na pełnoprawny produkt. Nawet **piiip** podaje ten nr EAN, tylko zawsze Allegro musi mieć jakiś problem i rzucać kłody pod nogi.
@AROMATIQ konsultowałam tę kwestię ponownie z zespołem i jeśli ten produkt nie jest testerem, powinieneś mieć możliwość połączenia tej oferty z produktem pełnowymiarowym.
Gdybym miał możliwość, nie byłoby tego wątku. Co mam zrobić? Podpiąć się pod inny produkt tego brandu też nie da rady, więc?
No i jak Allegro? Gdzie w końcu leży problem?
@AROMATIQ konsultujemy jeszcze tę sprawę, daj nam proszę chwilę. Postaramy się jak najszybciej wrócić z dalszymi informacjami.
Dacie radę skonsultować to do końca miesiąca? Blokujecie mi sprzedaż bez żadnego powodu.