anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z EAN

AROMATIQ
#10 Popularyzator

Nie mogę wystawić oferty z kodem EAN, którego nie ma w katalogu, a stworzenie nowego też jest problematyczne. Ciągle te same komunikaty:

"Wystąpił błąd - Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą."
i
"Wystąpił błąd podczas tworzenia produktu - Produkt o id: 8cf53892-c60f-4fb2-b691-c70f50897195, jest niedostępny na wszystkich rynkach"

Ktoś ma pomysł jak okiełznać ten **piiip**iany katalog produktów?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @AROMATIQ. Proszę, podaj kody EAN produktów, przy których pojawia się informacja Produkt o id: xxx, jest niedostępny na wszystkich rynkach.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

3770004394463

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuję, @AROMATIQ. Już to weryfikuję i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AROMATIQ, czy możesz podesłać zrzuty ekranu z formularza wystawiania ofert z krokami jakie wykonujesz? Proszę również o zrzut ekranu z widocznymi komunikatami błędu, które pojawiają się przy próbie wystawienia oferty.  

Marysia
oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

Normalnie wystawiam bez katalogu, wpisujac EAN dalej w formularzu i resztę informacji, tak jak zawsze.Zrzut ekranu 2026-03-29 o 14.08.00.jpg

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @AROMATIQ. Przykro mi, nie możesz wystawić oferty z tym produktem. Nie wystawisz pełnowymiarowych testerów kosmetyków lub podobnego rodzaju pełnowymiarowych wersji produktów, które producent oznaczył jako nieprzeznaczone do sprzedaży. 

Marysia
oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

To nie jest tester, tylko produkt wycofany z produkcji. Wiem, że testerów nie sprzedajemy. Ten produkt nie ma innego EANu, tylko ten jeden. Jak go mam wystawić?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AROMATIQ 

W tej sytuacji obawiam się, że nie wystawisz oferty z tym produktem. Kluczowe jest to, że producent oznaczył to jako nieprzeznaczone do sprzedaży. 

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

Ale gdzie jest informacja, że to EAN testera? Bo jakoś nie mogę znaleźć źródła. Wszystkie źródła wskazują na pełnoprawny produkt. Nawet **piiip** podaje ten nr EAN, tylko zawsze Allegro musi mieć jakiś problem i rzucać kłody pod nogi.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AROMATIQ konsultowałam tę kwestię ponownie z zespołem i jeśli ten produkt nie jest testerem, powinieneś mieć możliwość połączenia tej oferty z produktem pełnowymiarowym. 

Ola
oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

Gdybym miał możliwość, nie byłoby tego wątku. Co mam zrobić? Podpiąć się pod inny produkt tego brandu też nie da rady, więc?

oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

No i jak Allegro? Gdzie w końcu leży problem?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AROMATIQ konsultujemy jeszcze tę sprawę, daj nam proszę chwilę. Postaramy się jak najszybciej wrócić z dalszymi informacjami. 

Alicja
oznacz moderatorów

AROMATIQ
#10 Popularyzator

Dacie radę skonsultować to do końca miesiąca? Blokujecie mi sprzedaż bez żadnego powodu.

oznacz moderatorów