Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie!
Mam następujący problem z transakcją Allegro Lokalnie jako kupujący.
W opcji dostawy miałam dostępną tylko opcję za pobraniem Paczkomat - więc taką wybrałam - jednakże sprzedający poprosił o przelew z góry środków - poprzez przelew tradycyjny na konto Allegro PayU - otrzymałam drugą wiadomość od Allegro z takowymi danymi do przelewu.
Czy taka transakcja jest dla mnie bezpieczna, z uwagi iż płacę za towar z góry, mimo iż inna opcja została wybrana w dostawie? Czy przysługuje mi wtedy ochrona kupujących Allegro w razie problemów z zamówieniem itp.?
Pozatym jak szybko z Waszego doświadczenia Allegro odpisuje na Whatsapp?
Ogólnie AL nie jest najlepszym miejscem do zakupu, indywidualni sprzedawcy. Bezpieczne jest na tyle że możesz zawsze złożyć wniosek do POKu.
Tylko pytanie jest takie, czy w takim przypadku POK również obowiązuje, bo defakto płatność powinna odbyć się za pobraniem - nie rozumiem dlaczego też wtedy Allegro przysyła wiadomość z danymi do wpłaty przelewem tradycyjnym PayU?
@mGXc357 Jak zrobiłaś tę wpłatę, skoro w ofercie nie było dostępnej płatności z góry?
Przy płatności z góry transakcje są objęte POK, przy płatności za pobraniem nie.
@xyz96 Dostałam oddzielną wiadomość od Allegro z danymi do wpłaty na konto PayU. To właśnie mnie dziwi, że Allegro podaje takowe dane nawet gdy w metodzie dostawy widnieje opcja pobraniowa.
@mGXc357 To na pewno była wiadomość od Allegro? Co musiałaś zrobić, aby otrzymać taką wiadomość?
@xyz96 Nic właśnie nie musiałam robić, przyszła po chwili sama, a sprzedającemu nie podawałam swojego adresu e-mail. Nadawcą jest allegro@powiadomienia.pl
Wyjaśnij to najlepiej na czacie Allegro, podaj dane tej płatności; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=897a78b3-59d5-48dc-ace4-c27507e9a17f
Tak właśnie zrobię, dzięki serdeczne za pomoc.