Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam spór ze sprzedającym, który wystawił na allegro 8 szt. tego samego artykułu, ja zapłaciłem za 5 szt z darmową przesyłką smart a potem okazało się, że zadzwonił do i poinformował, że nie ma nawet 5 tylko 4 i doda inny komplet i tak mi wysłał przez In post. Inna sprawa, że niestety in post nie poinformował mnie przesyłce do odebrania w paczkomacie i przesyłka wróciła do sprzedającego. Toczył się spór i został on zakończony przez allegro . Nic nie zostało wyjaśnione a sprzedający mnie straszy komornikiem , że towar oda na przechowanie i będę musiał za każdy dzień przechowania płacić. Ponadto chce 16 zł za ponowne mi wysłanie a przecież od 40 zł jest darmowa przesyłka smart. Allegro nie rozwiązało problemu i dyskusje po 30 dniach zamknęło. Ponadto nie udzieliło mi informacji jak mogę wystawić komentarz dla sprzedającego lokalnego.
Z wysyłki SMART skorzystałeś i nie odebrałeś paczki. Teraz powinieneś odebrać towar osobiście lub opłacić ponowną wysyłkę- nic w tym dziwnego. Dlaczego sprzedawca miałby ponosić straty przez to, że nie odebrałeś zamówionej paczki?
Jeśli Inpost faktycznie nie wysłał żadnego powiadomienia (w co wątpię) to mogłeś złożyć reklamację do nich.
@emimu1 na allegro lokalnie nie ma systemu komentarzy. Nie wystawisz temu sprzedającemu negatywa 😄
@emimu1 ,,Allegro nie rozwiązało problemu,, bo w systemie widać czy kod do odbioru otrzymałeś czy nie , jest on dostępny w szczegółach zakupu . Pomijając fakt wysyłki innego produktu za Twoją zgodą czy też nie bo o tym nie piszesz nie wywiązałeś się z umowy nie odbierając paczki .Sprzedawca prawidłowo wzywa Cię do odbioru produktu , który zgodnie z umową należy do Ciebie , a koszty jakie sprzedawca ponosi w zwiazku z jego przechowywaniem masz obowiązek pokryć .
@mdrogeria napisał(a):
a koszty jakie sprzedawca ponosi w zwiazku z jego przechowywaniem masz obowiązek pokryć .
Od kiedy bez stosownego powiadomienia handlarz moze obciążyć kupującego kosztami przechowywania?
@emimu1 oprócz sms powinieneś otrzymać jeszcze email i powiadomienie w allegro. Jeżeli już niechasz przedmiotu powinieneś napisać sprzedawcy rezygnacje lub opłacić ponowna przesyłkę.
Zeby smieszniej bylo jak ma aplikacje od inpostu to powiadomienia dostaje w tej aplikacji i nic juz na smsa i mail nie przychodzi
@az1rael przychodzą na maila, mam aplikację i właśnie dostałem też maila oraz kod w zakupach allegro 🙂
@kostas11 u mnie notorycznie fochy że powiadomienia na apkę a nie na telefon przyszło wiecznie musze udaowadniać że sklep nie jest wielbłądem bo już do tego dochodzi że ja powinienem powiadamiać że paczka jest w paczkomacie albo że kurier pod drzwiami
@az1rael Dlatego ja usunąłem ostatnio aplikację, gdyż nie jestem online 24/7 i czasem dopiero po kilkunastu godzinach dowiadywałem się o przesyłce do odbioru. A wkurzało mnie to bardzo, zwłaszcza w aktualnym "gorącym" okresie świątecznym, gdzie przyzwoitość nakazuje jak najszybciej zwalniać skrytki w paczkomatach. Teraz dostaję normalnie SMSy i przesyłki nie zajmują miejsca w paczkomacie dłużej niż to koniczne.
Po pierwsze, ja nie korzystam z apki.
Po drugie kilka razy mi sie zdarzylo, ze w e-mailu nie bylo kodu odbioru.
Pomijamy sprawe sms'a.
Zamknęło bo należało wcześniej oznaczyć jako nierozwiązaną. Zakup ze Smartem to wróciła za darmo, zapłać te 16zł i niech Ci wyśle.