Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Sprzedaję rower na allegro lokalnie. Licytację wygrała jedna osoba, ale nie odzywa się ani nie wybiera sposoby dostawy czy płatności. Co mogę z tym zrobić? Pisałem już wiadomości ale brak reakcji.
Ma na zapłacenie 5 dni .Jak nie zapłaci to nie kupi i tyle .Tak jest na AL
Nie mam zamiaru narzekać na system, ale mi się zdarzało mimo wchodzenia na allegro, że nie wszystkie powiadomienia z Allegro lokalnie przychodziły. Radziłbym się skontaktować przez coś innego niż chat z lokalnego, jeżeli jest taka możliwość.
Durne na Allegro Lokalne jest to, że nie zna się danych osoby, która wygrała licytację, nie można do niej zadzwonić, przypomnieć o wygranej aukcji. Masa ludzi buja w obłokach, nie pamięta gdzie licytowali, ale czasem przypomnienie by wystarczyło. A tak... Zostaje tylko czat, którego mało kto czyta....
@WaRRiacix AL rządzi się swoimi (nie)prawami. Większość towaru jest sprzedawana przez indywidualnych i trudno coś z tym zrobić.
Nie ma co winić AL, bo tu jest problem z ludźmi - firma zakłada, że ludzie dbają trochę bardziej o kulturę w internecie. Nie zmienia to faktu, że przydałaby się jakaś weryfikacja konta numerem telefonu czy adresem email oraz łatwy dostęp do kupującego.
@WaRRiacix Ludzie robią to na co im pozwala prawo.
tam gdzie pieniądze tam kultury często brak AL jest dobrym przykładem począwszy od regulaminu kończąc na użytkownikach (na szczęście nie wszystkich)