Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłem na allegro lokalnie przedmiot, byl to zakup kup teraz. Zakup został przeze mnie oplacony tego samego dnia. Sprzedający juz 2 razy, napisal ze paczke wyślę danego, raz smsem i wczoraj na allegro po zapytanju kiedy paczka bedzie nadana. A paczka dalej nie jest nadana. Chciałbym zrezygnować z tego zakupu i otrzymać zwrot pieniędzy, czy jest to możliwe i czy sprzedający ma obowiązek zwrotu pieniędzy na moje konto. Co zrobić w takim przypadku bo jest to mój pierwszy zakup na allegro lokalnie. @ @@@ @ @@@@
Powinienes najpierw zapoznac się z regulaminem AL (czytanie ze zrozumieniem) to raz.
Dwa: z tego co pamietam / z tego co pisali inni uzytkownicy sprzedajacy ma jakos 7 dni na wysylke. Z AL nie korzystam wiec nie wiem dokladnie ale w regulaminie bedziesz mial to opisane.
Trzy: na forum są identyczne/podobne tematy. Do czasu otrzymania konkretnej odpowiedzi mozesz przeszukac forum we wlasnym zakresie.
Nie wiedziałem ze sa jakieś różnice miedzy allegro a alegro lokalnie, to moj pierwszy raz. Poczekam te 7dni od oplaty za przedmiot i jeśli do tego czasu sprzedający nie nada paczki to zwrócę się o pomoc, bo nie znam sie na tym.
Jasne. Nic sie nie stalo.
Ale dla wlasnego dobra czyta sie takie rzeczy. Wiesz jak to mowią: nieznajmość prawa szkodzi.
Ja mam zwyczaj, ze zanim zaczne z czegoś korzystać kopie w regulaminie i załącznikach.
Dla mojego swietego spokoju.
Prywalny sprzedajacy na al nie ma obowiazku przyjmowac zwrotow czyli o ile towar bedzie zgodny z opisem nie mozesz go zwrocic a jesli nie bedzie zgodny mozesz reklamowac z tytulu niezgodnosci z opisem
Jak na razie to jeszcze nie otrzymałem mojego zamowiania, kupiłem opłaciłem ale sprzedawca nie nadal paczki tak jak napisałem wyżej, a zależało mi na czasie no ale nie wiedziałem jak to działa. Poczekam te 7dni i sie okaże czy sprzedający nada paczke
no do wtorku pewnie nie nada bo firmy transportowe nie działają bo święta
Ma7dni na wysyłkę chyba że w ofercie było inaczej napisane, ale jak masz podejrzenia i obawy zawsze możesz go zapytać na czacie.
W ofercie nie pisalo nic o czasie wyslania paczki, ale właśnie już spytalem sprzedawcę kiedy nada paczke, odpisal wczoraj ze nada ja tego dnia. W dniu zakupu też napisal ze dzis wysle paczkę i nic
To możesz założyć dyskusję(poczekałbym na 7dni) i tam sprzedajacy ma 24godz na odpowiedź z wyjątkiem świąt: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Witam ponowie, co mam teraz zrobić bo ten sprzedawca mi śmierdzi. Sprawa wygląda tak że dalej paczka nie zostala nadana bo na allegro lokalnie widnieje jako oczekujaca na nadanie. I dzisiaj zastaje informacje z in post ze zostala nadana paczka od x sprzedawcy od którego nic nie zamawiałem. Dlatego napisalem do sprzedawcy czy paczka jest nadana i wysłał mi 2screeny ze paczka zostala nadana ale to nie jest jego nik znaczy nie ten nik od którego zamawiałem. Nie wiem co teraz, odbierać czy nie? Nie chcę sie w coś smierdzacego wpakować. Poradźcie coś prosze
Dopytaj dlaczego paczka wyszła od kogoś innego.
Nagrywaj! moment wyjęcia przesyłki z maszynki (zeby byla widoczna etykieta nadawcy).
I oczywiscie NAGRYWAJ rozpakowanie.
Rzecz jasna nie musisz korzystać z moich rad jak lubisz hardcore 🙂 no risk, no fun 😉
ps. od momentu kiedy chińczyk mnie wydymał wszelkie drozsze przesylki nagrywam (rozpakowanie).
Dzięki zrobie dokładnie jak piszesz nagram wszystko, jak spytałem sprzedawcę dlaczego paczka nie wyszła od niego to odpowiedzal że nadaje paczkę z telefonu z paczkomatu na paczkomat, że zawsze tak robi ale na na screenach jest jego numer telefonu. Tylko nik nadawcy jest inny od niku który jest na ogłoszeniu, dzięki za odpowiedź🙂. Jak dotrze to sie okaże
sprzedający ma 2 sklepy na allegro lub w realu i towar który kupiłeś miał akurat na drugim sklepie tyle że zapomniał i wysłał z sklepu co nie zamawiałeś
Ty serio wypisywałeś do gościa w wigilię że ma ci nadać paczkę? 🤣
Wigilia normalny dzień, nie widze w tym nic złego, przecież nie pisałem późno tylko rano