anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chce zrezygnować z opłaconego zakupu, allegro lokalnie

Client:45308272
#8 Zapaleniec#

Witam, kupiłem na allegro lokalnie przedmiot, byl to zakup kup teraz. Zakup został przeze mnie oplacony tego samego dnia. Sprzedający juz 2 razy, napisal ze paczke wyślę danego, raz smsem i wczoraj na allegro po zapytanju kiedy paczka bedzie nadana. A paczka dalej nie jest nadana. Chciałbym zrezygnować z tego zakupu i otrzymać zwrot pieniędzy, czy jest to możliwe i czy sprzedający ma obowiązek zwrotu pieniędzy na moje konto. Co zrobić w takim przypadku bo jest to mój pierwszy zakup na allegro lokalnie.  @ @@@ @ @@@@

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

Powinienes najpierw zapoznac się z regulaminem AL (czytanie ze zrozumieniem) to raz.

Dwa: z tego co pamietam / z tego co pisali inni uzytkownicy sprzedajacy ma jakos 7 dni na wysylke. Z AL nie korzystam wiec nie wiem dokladnie ale w regulaminie bedziesz mial to opisane.

Trzy: na forum są identyczne/podobne tematy. Do czasu otrzymania konkretnej odpowiedzi mozesz przeszukac forum we wlasnym zakresie.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Nie wiedziałem ze sa jakieś różnice miedzy allegro a alegro lokalnie, to moj pierwszy raz. Poczekam te 7dni od oplaty za przedmiot i jeśli do tego czasu sprzedający nie nada paczki to zwrócę się o pomoc, bo nie znam sie na tym. 

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

Jasne. Nic sie nie stalo.
Ale dla wlasnego dobra czyta sie takie rzeczy. Wiesz jak to mowią: nieznajmość prawa szkodzi.
Ja mam zwyczaj, ze zanim zaczne z czegoś korzystać kopie w regulaminie i załącznikach.
Dla mojego swietego spokoju.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Prywalny sprzedajacy na al nie ma obowiazku przyjmowac zwrotow czyli o ile towar bedzie zgodny z opisem nie mozesz go zwrocic a jesli nie bedzie zgodny mozesz reklamowac z tytulu niezgodnosci z opisem

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Jak na razie to jeszcze nie otrzymałem mojego zamowiania, kupiłem opłaciłem ale sprzedawca nie nadal paczki tak jak napisałem wyżej, a zależało mi na czasie no ale nie wiedziałem jak to działa. Poczekam te 7dni i sie okaże czy sprzedający nada paczke

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

no do wtorku pewnie nie nada bo firmy transportowe nie działają bo święta

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ma7dni na wysyłkę chyba że w ofercie było inaczej napisane, ale jak masz podejrzenia i obawy zawsze możesz go zapytać na czacie.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

W ofercie nie pisalo nic o czasie wyslania paczki, ale właśnie już spytalem sprzedawcę kiedy nada paczke, odpisal wczoraj ze nada ja tego dnia. W dniu zakupu też napisal ze dzis wysle paczkę  i nic

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To możesz założyć dyskusję(poczekałbym na 7dni) i tam sprzedajacy ma 24godz na odpowiedź z wyjątkiem świąt: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Witam ponowie, co mam teraz zrobić bo ten sprzedawca mi śmierdzi. Sprawa wygląda tak że dalej paczka nie zostala nadana bo na allegro lokalnie widnieje jako oczekujaca na nadanie. I dzisiaj zastaje informacje z in post ze zostala nadana paczka od x sprzedawcy od którego nic nie zamawiałem. Dlatego napisalem do sprzedawcy czy paczka jest nadana i wysłał mi 2screeny ze paczka zostala nadana ale to nie jest jego nik znaczy nie ten nik od którego zamawiałem. Nie wiem co teraz, odbierać czy nie? Nie chcę sie w coś smierdzacego wpakować. Poradźcie coś prosze

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

Dopytaj dlaczego paczka wyszła od kogoś innego.

Nagrywaj! moment wyjęcia przesyłki z maszynki (zeby byla widoczna etykieta nadawcy).

I oczywiscie NAGRYWAJ rozpakowanie.

Rzecz jasna nie musisz korzystać z moich rad jak lubisz hardcore 🙂 no risk, no fun 😉

ps. od momentu kiedy chińczyk mnie wydymał wszelkie drozsze przesylki nagrywam (rozpakowanie).

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Dzięki zrobie dokładnie jak piszesz nagram wszystko, jak spytałem sprzedawcę dlaczego paczka nie wyszła od niego to odpowiedzal że nadaje paczkę z telefonu z paczkomatu na paczkomat, że zawsze tak robi ale na na screenach jest jego numer telefonu. Tylko nik nadawcy jest inny od niku który jest na ogłoszeniu, dzięki za odpowiedź🙂. Jak dotrze to sie okaże

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

sprzedający ma 2 sklepy na allegro lub w realu i towar który kupiłeś miał akurat na drugim sklepie tyle że zapomniał i wysłał z sklepu co nie zamawiałeś

oznacz moderatorów

Client:96810784
#13 Ambasador#

Ty serio wypisywałeś do gościa w wigilię że ma ci nadać paczkę? 🤣

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Wigilia normalny dzień, nie widze w tym nic złego, przecież nie pisałem późno tylko rano

oznacz moderatorów