Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
zakupilem buty 21 listopada i wyslem pieniadze . a teraz nie mam ani pieniadzy ani butow dla zony , ktore mialy byc prezentem na gwiazdke , i co ja mam zrobic z ta [edycja], ktora sie smieje w twarz zenie wysle butow , bo jej konto na alegro jest zablokowanwe i ze nie dostala pieniedzy , [edycja] pewnie tak juz nie jedna osobe [edycja], prosze po pierwsze prosze o zwrot pieniedzy , po drugie przeprosiny , po trzecie o calkowicie zablakowanie jejj konta , dziekuje
Jaroslaw [edycja]
Możesz i należy zgłosić na Policję.
@bursztyn51 Masz na swoim koncie Allegro taką zakładkę Moje Zakupy.
Klikasz, odnajdujesz tam nieszczęsne "buty" klikasz zakładkę Zgłoś problem z zakupem.
Tam opisujesz problem, prosisz o pomoc Allegro, po rozpoznaniu problemu Allegro zaproponuje ci wypłatę odszkodowania z Allegro Protect.
Policja raczej niewiele pomoże, zbyt mała kwota, to tylko wykroczenie a sprzedająca łatwo się wykpi skoro ma zablokowane konto. Nawet jeśli postawią ją przed sądem, to potrwa może nawet lata, a na pewno nie miesiące.
@br. A skąd wiesz jaka to wartość tych butów?
@Halfrunt " A skąd wiesz jaka to wartość...."
Na pewno nie wiem, ale na Allegro ludzie na ogół nie kupują butów o wartości tysięcy zł.
A nawet jeśli to były tysiące to wiele lat potrwa zanim sądy, a potem komornicy wyegzekwują zwrot zapłaty. Może kiedyś spadkobiercy dostaną jakieś grosze... Mało prawdopodobne.
@bursztyn51 jeżeli chodzi o zamówienie z Allegro Lokalnie złożone 23 listopada 2022 roku to sprzedająca zwróciła wpłatę za buty 3 grudnia 2022 roku, środki powinny trafić na to samo konto, z którego zakup został opłacony.
Poproszę o sprawdzenie, czy są widoczne na Twoim koncie?
@bursztyn51 sprzedającej zablokowali konto, zwróciła Tobie twoje pieniądze, bo nie miała możliwości zrealizowania zamówienia, a ty wyzywasz ją od najgorszych i przychodzisz tu kłamać
Pisząc " a teraz nie mam ani pieniadzy ani butow "
Woow
@Halfrunt "wyzywasz ją od najgorszych i przychodzisz tu kłamać "
Nie dziw się, przecież podpisał się: Jaroslaw
A na poważnie: wiele osób nie ogarnia swoich finansów, niedawno miałem prośbę (w rodzinie) żeby towarzyszyć i wyjasnić problem jakiejś nieopłaconej kwoty w gminie. Pojechaliśmy, okazało się że była wpłata na złe konto, więc została zwrócona i urząd czeka na ponowną wplatę.
Przeglądanie wyciągów bankowych lub sprawdzanie historii na koncie to dla wielu czarna magia. Wolą często zapłacić ponownie niż sprawdzać, wyjaśniać.
Albo łatwiej zapytać tutaj, niech sprawdzą moderatorki, niż sprawdzić historię na własnym koncie.
@br. zapytać można, a owszem, ale do głowy by mi nie przyszło by wyzywać innych samemu dokładnie nie sprawdzając czy u mnie wszysko w porządku.
A w tych gminnych sytuacjach to już trochę inna sprawa, tam wystarczy dokładnie i ze zrozymienieniem przeczytać instrukcję, nie to co w Allegro, gdzie można być la szanownym kupującym, jeśli nie umie się w ogóle czytać, a przynajmniej czytać ze zrozumieniem.
Uważasz że celowo tak oskarża? 🤔