Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Po uzgodnieniu ze mną moja córka kupiła telefon w okazyjnej cenie na Allegro lokalnie. Jakoś sobie wytłumaczyłyśmy że był to Black week, że matka tego sprzedawcy nabyła w Holandii w okazyjnej cenie (taką historię nam sprzedał). Telefon miał być nowy, sprawny itd. Telefon okazał się niesprawną podróbką, miga ekran w ustawieniach wpisane jest tylko numer . Otworzyłyśmy dyskusje. Sprzedający nas wyśmiał, że jest prywatnym sprzedawcą, ze zdjęłyśmy folię i nigdy nie pisał że to Samsung, tylko że konkretny model Galaxy. Konsultantka pogroziła mu palcem że wprowadził w błąd i że ma sprawę :"załatwić". Sprzedający nic sobie z tego nie zrobił. Wobec tego postanowiłyśmy poczekać 2 tygodnie. Po 2 tygodniach złożyłyśmy wniosek o zwrot pieniędzy. Córka musiała wysłać zdjęcia obu swoich stron dowodu, co jest nadużyciem samo w sobie. ktoś może wziąć kredyt na nią. Wniosek miał być rozpatrzony w ciągu 24 h. Tak się nie stało! Wniosłyśmy także o zamknięcie konta oszusta i skierowaniu przez Allegro sprawy do prokuratury. Konsultantka sobie prosi sprzedającego żeby przyjął towar a ten się śmieje. Z najnowszych informacji ponoć sprzedający biegał po serwisach i plomba jest zdjęta. Wychodzi niestety na to że Allegro stara się współpracować z oszustami. W każdym razie może prokuratura powinna to Zbadać. Jaka jest rola Allegro? To jest przestępstwo do 8 lat więzienia!. Pieniądz nie śmierdzi.... Jestem na Allegro od 21 lat, Poradziłam córce że skoro to Allegro to może zaryzykować bo jest Protect. Jestem zszokowana. Czekamy bezskutecznie na zwrot pieniędzy ponad 2 tygodnie. Nie widzimy sensu w zwracaniu tego złomu oszustowi. I tak powie że zdjęłyśmy plomby itd. To jest dowód w sprawie.
@MaJanna Podaj link do zakupionej oferty
To prawda. Bardzo wszystkim dziękuję za pochylenie się nad naszym problemem. 🙏
Marką jest Samsung, a nie Galaxy (choć może istnieć marka Galaxy, ale nie ma to nic wspólnego z Samsungiem).
W przypadku Samsunga, Galaxy to model telefonu.
Tak więc przedmiotem aukcji był telefon Samsung Galaxy, czy Galaxy, no to nie jest to samo.
@MaJanna Podaj link do zakupionej oferty
@NipponShorty na lokalnie 3 osoba nie zobaczy chyba, że zrzuty
"Marka Galaxy przez grubo ponad dekadę, od 2009 roku stała się tak rozpoznawalna, że zazwyczaj nawet nie trzeba dodawać, że to Samsung. To ogromna wartość rynkowa, jednak mimo tego koreański gigant rozważa rezygnację ze stosowania marki Galaxy w połączeniu z flagowymi smartfonami."
Marka Galaxy nie należy wyłącznie do Samsunga. W bazie UPRP jest 85 pozycji w rejestrze PWP, a w wyszukiwarce WIPO są aż 143 udzielone patenty na nazwę Galaxy.
ps. Samsung zarejestrował markę i logo Galaxy w 1994 roku.