anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro zgłosi organom ścigania podejrzenie popełnienia przestępstwa przez Sprzedającego?

Marmaz
#8 Zapaleniec

Wpłynęło na moje konto 311,49 PLN z Allegro Ochrona Kupujących. Wiem, że Allegro będzie próbowało odzyskać pieniądze od Sprzedającego Xaneksowicz (Zakup dotyczy Samsung a25 5g 256 gb) Czy Allegro zgłosi również organom ścigania podejrzenie popełnienia przestępstwa przez Sprzedającego? Pytam gdyż nie chciałbym ewentualnie dublować zawiadomienia Z poważaniem 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Marmaz  Allegro nic nie zgłosi, bo to Ciebie ktoś oszukał i Ty jako poszkodowany powinieneś zgłosić odpowiednim organom ścigania .AOK to tylko taki twór coś jak ubezpieczenie, jak ci ktoś auto rozwali, to PZU również nie zgłasza tego na policje 😉

oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

Są teraz stratni 311,49 PLN.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jabollus  oni to maja wliczone w koszty, dla nich 311 zł, to tak jak dla Ciebie 3zł😉

oznacz moderatorów

Marmaz
#8 Zapaleniec

może jednak Allegro zgłasza?  : "W toku dochodzenia z zawiadomienia serwisu Allegro.pl ...."

https://www.gov.pl/web/po-gorzow-wielkopolski/komunikat-o-zatrzymaniu-podejrzanego-o-oszustwa-za-pos...

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Marmaz  jak ich "wydymał" na 50kzł, to zgłosili😉, ale za głupie 300zł, to na pewno się nie skuszą, chyba, ze to jakiś większy oszust jak tamten🤔

oznacz moderatorów

Marmaz
#8 Zapaleniec

To pierwszy z brzegu przykład. Podobno takich oszustów jest sporo i dlatego https://wiadomosci.onet.pl/kraj/oszustwa-internetowe-allegro-i-**piiip**-nawiazaly-wspolprace-z-prok...

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Marmaz  Typowy artykuł dziennikarski pod publikę.  Takich zgłoszeń jest multum, jest nawet specjalna instytucja CERT  która zajmuje się takimi oszustwami.   

Biedny prokurator, nudzi się nie ma informacji z policji i prosi Allegro o udostępnienie mu info o wyłudzeniach.  To nawet śmieszne nie jest...

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br.  CERT zajmuje się innymi oszustwami, tutaj chodzi o wyłudzenia na Allegro, kiedyś znalazłem ogłoszenie, że ktoś chce kupić konto na Allegro z dobrymi komentarzami, bo dopiero zaczyna działalność i nie chce startować od zera, dla beki zaproponowałem cenę  20000zł, gość chyba tydzień nękał mnie wiadomościami jak możemy sfinalizować transakcję😁

oznacz moderatorów