Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry
jak to jest z licytacja na ,,lokalne" kwotę którą jestem gotów zapłacić widać odrazy .....czy wydey jeśli wygram licytacje zobowiązany jestem uiscić taką oplate jak przedstawiłem ?
pomimo że następny w lic....dal niższą cene ?
@pit39pit39 Na Lokalnie kwota maksymalna jest widoczna od razu - tam są nieco inne zasady. Jeżeli taką licytację wygrasz, a uznasz, że dałeś zbyt wysoką cenę, nie musisz płacić. Na Allegro Lokalnie zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata w ciągu pięciu dni. Po tym czasie, zgodnie z regulaminem, umowa jest rozwiązywana, a transakcja uznana za niebyłą. Nieopłacona aukcja odnawia się sprzedającemu automatycznie z ceną wywoławczą.
dziękuje za odpowiedż
czy to znaczy że sprzedający analogicznie jak za mała kwota nie ma obowiązku sprzedać ???
Nie, jeśli po wygranej licytacji zapłacisz w ciągu pięciu dni, umowa jest zawarta i trwa. Możesz domagać się wydania rzeczy, nawet sądownie.
@pit39pit39 tak samo jak Ty możesz olać tak samo sprzedawca może Cię olać w przyszłości 😄 Powinien wysłać ale co mu zrobisz, jak kupujący też walą w ...... ;(
Zawsze można sprawę skierować do sądu 😉
@kostas11 Wprowadzasz w błąd. Nikt nikogo nie może "olewać". Kupujący nie musi płacić, zgodnie z regulaminem, ale sprzedawca po zapłacie ma obowiązek wydać rzecz.
"W odróżnieniu od Allegro.pl, w Allegro Lokalnie nie licytuje za Ciebie system. Oznacza to, że licytacja odbywa się na bieżąco, a kwota licytacji nie jest podnoszona o tak zwaną kwotę postąpienia. Podana przez Ciebie kwota będzie natychmiast widoczna w licytacji, także dla innych licytujących."
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zakup-i-dostawa-na-allegro-lokalnie/jak-kupowac-w-ofertach-n...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄