Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wczoraj na **piiip** znalazłem interesujące mnie ogłoszenie, jednak bez możliwości zakupu przez opcję "Kup teraz". Po rozmowie ze sprzedającym, wystawił on ogłoszenie na Allegro Lokalnie z opcją "Kup teraz", a płatność została zrealizowana. W serwisie Allegro Lokalnie mam informację, że paczka czeka na nadanie.
Niestety, od momentu wykonania przelewu sprzedający przestał się odzywać i zniknął. Oba jego konta na Allegro Lokalnie i **piiip** zostały usunięte lub są nieaktywne, co wzbudziło moje obawy o możliwe oszustwo.
Odbiór paczki miał nastąpić w paczkomacie Allegro One Box.
Mam pytanie, czy sprzedający może wypłacić pieniądze bez nadania przesyłki? Co zrobić w sytuacji, gdy po otwarciu paczki przy paczkomacie okaże się, że w środku znajduje się coś zupełnie innego, np. "cegła"?
@johnd0e czy widzisz to zamówienie w zakładce Moje Zakupy?
Tak. Zamówienie widnieje w zakładce.
@johnd0e jeśli jest opóźnienie w zamówieniu, załóż dyskusję ze sprzedawcą. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem].
Uczyniłem to jeszcze zanim tutaj napisałem. Dziękuję za sugestię.
Jak wygląda kwestia przekazania pieniędzy sprzedawcy? Na jakim etapie to się odbywa?
@johnd0e jeśli sprzedający nie wywiązał się z umowy, możemy na jego konto nałożyć ograniczenia. Jest to już proces między nami a sprzedawcą.
Jasne. Rozumiem. Zastanawiam się jak ograniczenie porzuconego konta może pozytywnie wpłynąć na moją sytuację.
Dziękuję za wsparcie i czekam na rozwój wydarzeń.
Pozdrawiam