Opłaciłem zamówienie alegro odrzuciło platnos a pieniądze ściągnęło
https://allegrolokalnie.94520.vu/xbox-series-x-1tb-2-pady/11320.
Oszustwo, kasy raczej nie odzyskasz
No ale to allegro jest winne
Nie ma tu żadnej winy Allegro, ponieważ to nie ich strona. Niestety sam sobie jesteś winny, bo płaciłeś blikiem i nawet nie przeczytałeś jaki był tytuł wpłaty. Prawdopodobnie zakup krypto lub wypłata w bankomacie.
Nawet jak uda Ci się uzyskać dane konta sprzedającego, to może się okazać że konto było na słupa lub kradzione.
Wystarczy ze będę miał namiar na tego gościa taki pies powinien zdechnąć
@Client:76249656 nie będziesz miał od allegro namiaru bo to nie ich konto ani strona zgłoś to do cert polska i na policję ale kasy na 99% nie odzyskasz, ktoś z forum umie adres domeny znaleźć tyle
@Client:76249656 Niestety zostałeś oszukany i nie kupiłeś na Allegro Lokalnie. Kupiłeś na stronie https://allegrolokalnie.94520.vu
Ta strona imituje Allegro lokalnie. Możesz zgłosić sprawę na policję, ale nie licz na odzyskanie pieniędzy. Dużo straciłeś?
Tysiąc zloty
Mogę dostać jakieś informacje o osobie która to wystawiła
@Client:76249656 niestety nie mamy możliwości podania tych danych, ponieważ strona, na któej dokonałeś zakupu nie jest nasza. W związku z tym nie mamy dostępu do informacji o tym, kto stworzył tę "ofertę". Powinieneś zgłosić sprawę na policji i w banku. Sama strona została już zablokowana.
Sprawa wygląda jak najszybszym tepie zostanie zgłoszona na policję w banku już jest zgloszone
@Client:76249656 chyba nie rozumiesz, że nie zostałeś oszukany przez sprzedawcę/użytkownika allegro, tylko przez jakiegoś oszusta od którego dostałeś linka do podrobionej/fałszywej strony łudząco podobnej do Allegro.
No ale ja wiem ze nie jest winne alegro
Niestety ale szansa na odzyskanie pieniędzy jest w zasadzie zerowa.
Tu nie chodzi żeby odzyskać pieniądze tylko znaleźć tego frajera
@Client:76249656 @To nie jest żaden jeden „frajer” tylko dobrze zorganizowana grupa przestępczą która działa najpewniej poza granicami kraju.
Ten schemat oszustwa funkcjonuje już chyba dobre trzy lata o ile nie dłużej.
"....tylko znaleźć tego frajera"
To nie ma co szukać bo już go znaleźli
Co masz na mysli