Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem obiektyw w opcji kup teraz na Allegro Lokalnie dokładnie tak ja to robiłem naprawdę wielokrotnie przez blisko 3 lata i jak zawsze opłaciłem zakup na poczcie expresem, to taka wpłata za 7,50zł do kwoty 600zł powodująca iż właściciel konta na które wpłacamy ma pieniądze maksymalnie w 15minut, w tym przypadku było to PayU ( o tej formie wpłaty Allegro nie informuje strasząc jedynie że przelew tradycyjny trwa 5 dni:)). I się zaczęło... komuś z PayU nie spodobał się mój zakup i zaczął kombinować , że źle dokonana wpłata, potem że złe dane wpłacającego , a na końcu że najpierw kupiłem a potem anulowałem zakup a potem znów kupiłem. Pomoc Allegro wyglądała na zasadzie kopiuj wklej i oferta zwrotu pieniędzy. Na moje tłumaczenie że skoro są pieniądze u nich na koncie to wystarczy je przekazać kupującemu i znów pomoc Allegro kopiuj wklej... Oczywiście obiektyw był wyjątkowy i w atrakcyjnej cenie czyżby?... Ostatecznie anulowano mój zakup po pięciu dniach, sprzedający wystawił ponownie i ktoś go kupił... Uważam że po prostu zostałem okradziony z przedmiotu za który zapłaciłem i więcej z zakupów na Allegro nie skorzystam.
@Jawarszawski Cześć. Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja i rozumiem, że czujesz się zawiedziony. Niestety nie mamy technicznej możliwości przekierowania wpłaty na konto sprzedającego, dlatego w takich sytuacjach środki zostają zwracane do nadawcy.
już to przerabiałem kilkanaście razy w rozmowach z Wami, nie czuję się zawiedziony a jedynie oszukany przez Allegro i skierowałem sprawę do sądu z Art. 472.K.C Odpowiedzialność za niezachowanie należytej staranności. Moje oszczędności Allegro Smart to 437,25 zł więc nie byłem nowicjuszem w zakupie
Najpewniej w tytule przelewu lub jakiś danych była literówka i dlatego przelew nie zaksięgował się poprawnie. Dane muszą zgadzać się w 100% - jedna literówka wystarczy aby płatność nie przeszła.
"skierowałem sprawę do sądu z Art. 472.K.C"
Nie zapomnij dać znać jak poszło w sądzie i kto tu faktycznie nie dochował należytej staranności.
Witam, wszystko się zgadzało w 100% wysłane były nawet do Allegro zdjęcia z wpłaty i zdjęcia z PayU po zakupie bo robię zawsze taką dokumentację znając życie:) no i jedynie powodowało to coraz bardziej zagmatwane tłumaczenie PayU oraz jak powyżej tradycyjne tłumaczenie nic nie wyjaśniające moderatorów pomocy Allegro. Komuś bardzo zależało na tym abym nie kupił tego obiektywu:)
Tak...
W PayU ktoś sobie siedzi i nie ma co robić tylko czeka na tą jedną wpłatę od @Jawarszawski żeby ją zablokować i uniemożliwić zakup. 🙈
A powodem takiego działania miałoby być...?
no proszę a zapowiadało się tak rozsądnie na początku... miłego dnia:)
Daj znać jaki będzie wyrok sądu 🙂
"więcej z zakupów na Allegro nie skorzystam"
@Jawarszawski trzymam Cię za słowo.
czasami warto się zastanowić zanim się coś mądrego napisze...Ja napisałem, że zakupów nie zrobię i to jest moje słowo a Ty masz jakieś opłaty z takiego inteligentnego wpisu? bo jakoś nie rozumiem za co akurat ty mnie możesz trzymać...