anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zapłacić za wylicytowane przedmioty na allegro lokalne. Tu moje pierwsze zakupy ?

arow1122
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

Wejdź tu; https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione i dokończ zakup.

Możesz też poprosić sprzedawcę o numer konta bankowego i zapłacić mu bezpośrednio na jego rachunek za wszystkie przedmioty z jednym kosztem wysyłki.

oznacz moderatorów

arow1122
#7 Wielbiciel#

Na allegro jestem ponad 10 lat. Wiem, że nie mogę zapłacić za dwa przedmioty jednocześnie. Właśnie próbowałem na kilka sposobów. Dochodzę do wyboru paczkomatu, adresu wysyłki i wyskakuje mi przejdż. do płatności i dalej nic. Pisałem do serwisu 3 dni temu brak odpowiedzi. Właśnie napisałem do sprzedawcy na czacie i zrobię zwykły przelew. Dzięki za odpowiedż.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Kupuj na normalnym allegro tam można za wszystkie zakupy zapłacić jednym przelewem na jeden koszt wysyłki.

oznacz moderatorów

arow1122
#7 Wielbiciel#

O tym doskonale mi wiadomo czynie to ponad 10 lat. Jednak tu gościu wystawił figurki mosiężne i nie mogłem się pohamować bo piękne i wygrałem licytację. To moje pierwsze i ostatnie zakupy na lokalnym. 

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@arow1122 

To, że wywaliło Ci możliwość płatności, nie znaczy iż wszystko tutaj (na lokalnie) jest do kitu ;] AL ewoluuje (biorąc pod uwagę jak beznadziejne były możliwości dołączania zdjęć oferty - teraz jest przyzwoicie) i z biegiem czasu dalej będzie. Nie wszystkim na pewno pasuje tryb licytacji, ale w pewnym stopniu przypomina licytację stacjonarną (tylko że liczenie 1,2,3 trwa 5 minut ;]

A propos nieudanej płatności: jaki status masz w zakładce "kupione" na allegro lokalnie ?

No i taka refleksja mnie naszła:  jak przez kilka lat przyzwyczailiśmy się do płacenia z góry za pomocą szybkich płatności. Kiedyś wpłaty na konto bankowe to była norma, a teraz jest zupełnie na odwrót ;]

oznacz moderatorów

arow1122
#7 Wielbiciel#

Nie mówię, że na lokalnym jest wszystko do kitu. Poprosiłem jedynie o rozwiązanie problemu płatności, gdyż po raz pierwszy dokonałem zakupu na lokalnym na licytacji. To co wcześniej napisałem o zakupie na lokalnym to jest moja opinia. Daleki jestem też by komukolwiek odradzać zakupy na allegro lokalne. Moim zdanie jeśli allegro wprowadza takie platformy to powinny być one dopracowane do końca i dopiero wprowadzone do użytku chociażby jedna płatność za kilka przedmiotów, możliwość zapłać później itd. Co do mojej płatności wchodzę w kupione, wybieram metodę płatności, potwierdzam zakup, wpisuję paczkomat, adres do wysyłki, klikam przejdź do płatności i nic się nie dzieje. Podobnie jest gdy wejdę w wylicytowany przedmiot wyskakuje mi dokończ zakup...i dalej to samo j/w opisałem. 

oznacz moderatorów