Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na jednej z aukcji Allegro lokalnie zakupiłem rzekomo nowy czujnik FreeStyle Libre 2 do oznaczania poziomu glukozy we krwi. Czujnik okazał się niesprawny. Odczyt poziomu glukozy niemożliwy. 265 zł wyrzucone w błoto. Zwrócić nie można, bo odklejony czujnik jest bezwartościowy, nawet jak był sprawny. Wnoszę zatem, że zostałem ofiarą zwykłego, aczkolwiek sprytnego oszustwa. Poniżej dane tzw. Sprzedającego
Ostatnie logowanie: Dzisiaj o 17:51
Na Allegro od 15 lat
Oferta: 74678b65-172c-4856-9005-b07e911a333f
@Virgill1955 w szczegółach zakupu możesz zgłosić problem z transakcja. Otwórz dyskusje i przedstaw zaistniały problem złóż reklamację
@Virgill1955 Ale jest reklamacja i to jest ważne, składasz reklamację opisujesz problem, możesz przez dyskusję i masz pomoc Allegro, nie tak łatwo sprzedający może sprzedawać niesprawne towary:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
@Virgill1955 A sparowałeś czujnik z aplikacją na telefonie?
Wg prawa każdy przedmiot musi posiadać polską instrukcję, więc powinna być i kupujący znając ją zastosował ją, nie ma nie potrafi to sprzedający powinien pomóc w tym.
Te czujniki są zawsze z instrukcją jeśli mówimy o fabrycznym zestawie. Sam kilka dni temu zakładałem i konfigurowałem taki mojej babci.
@LEW433 Jakie prawo nakazuje prywatnemu sprzedającemu dołączać instrukcję do sprzedawanego przedmiotu > wg Twojej interpretacji to powinienem do wszystkiego dodawać instrukcję
Idąc za Twoim rozumowaniem to ktoś sprzedający np. śrubki i nakrętki powinien dołączyć instrukcją obsługi (jaki wkrętak i w którą stronę kręcić?🤣)
Nawet jak ktoś sprzedaje nowy samochód, przywieziony z zagranicy to ma dodać instrukcję w PL?
Czemu od razu oszustwo? 🤔
Czujnik był fabrycznie zapakowany? Został połączony z aplikacją? Przeczytałeś instrukcję obsługi?
Nawet jeśli faktycznie czujnik jest niesprawny to jeśli był fabrycznie zapakowany to gdzie tu oszustwo? Skąd niby sprzedający miałby wiedzieć że czujnik jest wadliwy?
@Virgill1955 te czujniki są tak felerne że mi pada co drugi. Z czym sparowałeś czujnik jaki model telefonu?