anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zareklamować zakup na Allegro lokalnie?

Virgill1955
#1 Nowicjusz#

Na jednej z aukcji Allegro lokalnie zakupiłem rzekomo nowy czujnik FreeStyle Libre 2 do oznaczania poziomu glukozy we krwi.  Czujnik okazał się niesprawny. Odczyt poziomu glukozy niemożliwy. 265 zł wyrzucone w błoto. Zwrócić nie można, bo odklejony czujnik jest bezwartościowy, nawet jak był sprawny. Wnoszę zatem, że zostałem ofiarą zwykłego, aczkolwiek sprytnego oszustwa. Poniżej dane tzw. Sprzedającego

Sprzedaje Roman Mariusz (r0mi555)

Ostatnie logowanie: Dzisiaj o 17:51

Na Allegro od 15 lat

Oferta:  74678b65-172c-4856-9005-b07e911a333f

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Virgill1955 w szczegółach zakupu możesz zgłosić problem z transakcja. Otwórz dyskusje i przedstaw zaistniały problem złóż reklamację 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Virgill1955 Ale jest reklamacja i to jest ważne, składasz reklamację opisujesz problem, możesz przez dyskusję i masz pomoc Allegro, nie tak łatwo sprzedający może sprzedawać niesprawne towary:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Virgill1955 A sparowałeś czujnik z aplikacją na telefonie?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wg prawa każdy przedmiot musi posiadać polską instrukcję, więc powinna być i kupujący znając ją zastosował ją, nie ma nie potrafi to sprzedający powinien pomóc w tym.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Te czujniki są zawsze z instrukcją jeśli mówimy o fabrycznym zestawie. Sam kilka dni temu zakładałem i konfigurowałem taki mojej babci. 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@LEW433 Jakie prawo nakazuje prywatnemu sprzedającemu dołączać instrukcję do sprzedawanego przedmiotu > wg Twojej interpretacji to powinienem do wszystkiego dodawać instrukcję

Idąc za Twoim rozumowaniem to ktoś sprzedający np. śrubki i  nakrętki powinien dołączyć instrukcją obsługi (jaki wkrętak i w którą stronę kręcić?🤣)

Nawet jak ktoś sprzedaje nowy samochód, przywieziony z zagranicy to ma dodać instrukcję w PL?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Czemu od razu oszustwo? 🤔

Czujnik był fabrycznie zapakowany? Został połączony z aplikacją? Przeczytałeś instrukcję obsługi? 

Nawet jeśli faktycznie czujnik jest niesprawny to jeśli był fabrycznie zapakowany to gdzie tu oszustwo? Skąd niby sprzedający miałby wiedzieć że czujnik jest wadliwy?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Virgill1955 te czujniki są tak felerne że mi pada co drugi. Z czym sparowałeś czujnik jaki model telefonu?

oznacz moderatorów