anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zgłosić na policję allegro loklanie

GOSIAAQQ
#7 Wielbiciel

Zakupiłem gimbal dji rs3 mini. W paczce brakowało akcesoriów bez których gimbal jest bezużyteczny. Sprzedający jest mówi że wraz z żoną pakowali komisjnie paczkę i akcesoria spakował, jednak w paczce ich nie było. 

Dodatkowo inpost paczkomat opóźnienie nie wiadomo co się działo z paczką przez kilka dni stała w miejscu. Dojechała z opóźnieniem. 

Dyskusja nic nie wniosła Pani z allegro chciała poznać cenę akcesoriów, po wysłaniu linków stwierdziła, że trzeba powiadomić policję. I tu moje pytanie mam zgłosić oszustwo przez sprzedającego? Czy przewoźnika?

Dodatkowo złożona reklamacja w inpost. 

Generalnie allegro lokalnie to dziki zachód. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GOSIAAQQ tak idź zgłoś, że paczka została uprowadzona przez UFO i nie wiadomo co z nią się działo przez ten czas. Niech Ci dadzą świstek, że albo przyjmują zgłoszenie lub, że kierują Cie na oddział psychiatryczny. 

Taki wniosek załącz do wniosku AP.

Wymóg zgłoszenia na policje zmyślonego przestępstwa to częsty sposób aby allegro nie wypłacić pieniędzy z allegro protekt.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@GOSIAAQQ

Jeżeli to była przesyłka Allegro Paczkomat Inpost to dotarła w terminie (ten jest formalnie nieskończony).

A co do zgłoszenia na policję oraz eklamacji. Pierwsze pytanie, czy przesyłka miała jakieś ślady, że ktoś mógł do niej zaglądać?

A w zgłoszeniu na policji nie musisz wskazywać kogo podejrzewasz. Może to być nadawca, pracownik któregoś z oddziałów Inpostu (to formalnie są osobne firmy, podwykonawcy Inpostu), czy kurier (to też podwykonawca, albo i podwykonawca podwykonawcy). Policja to ustali lub umorzą postępowanie.

A i podczas zgłaszania poproś o nr RSD sprawy. Może być potrzebny do wniosku do Allegro Protect.

oznacz moderatorów

GOSIAAQQ
#7 Wielbiciel

Dzięki za odpowiedź . Konto jest narzeczonej zakupy robiłem i płaciłem ja, pytanie zgłaszam ja czy właściciel konta?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@GOSIAAQQ  robienie zakupów z czyjegoś konta jest niezgodne z regulaminem, więc aby nie mieć problemów, to lepiej wyślij narzeczoną na komendę

oznacz moderatorów