Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Osoba nie zgadza się na odstąpienie od umowy kupna sprzedaży.
@ewelub18 na Lokalnie nie ma obowiązku zapłaty
Jak nie opłaciłeś to rządzisz. Na allegro lokalnym aukcja sama się anuluje po jakimś czasie. Na allegro głównym miło by było jakbyś wszedł w swoje zakupy i to anulował. Sprzedający nawet jakby chciał to nie ma takiej możliwości. Może dopiero po tygodniu domagać się zwrotu prowizji, a anulowanie aukcji nastąpi dopiero po miesiącu. Sam zrobisz to szybciej. I jak sam anulujesz to nie ryzykujesz, ze Ci potem serwis jakieś dziwne upomnienia będzie przysyłał. Nie wiem jak to teraz wygląda. Ale ze 2 lata przy anulowaniu za porozumieniem stron potrafili grozić w moim imieniu kupującemu jakimiś upomnieniami... Aż musiałam pisać i ochrzaniać...
To nie jest allegro lokalne. Na allegro osoba fizyczna wystawiła przedmiot. i nie godzi się na odstąpienie od umowy kupna sprzedaży. Nie mamy możliwości odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od otrzymania towaru. Wynika to z faktu, że obie strony umowy są osobami fizycznymi i mają równy status.
W zasadzie nie musi się zgadzać na anulowanie , ale jak nie zapłacisz to musi wyegzekwować od Ciebie to, więc musi iść do sądu, napisz jej takie odstąpienie od zakupu z powodu "ważnego". Zakupy powinny być przemyślane.😁
@ewelub18 Jeżeli zdarzyło to się jednorazowo, to nie ma żadnych. Jezeli bedzie sie to powtarzało, wtedy Allegro może Ci zablokowac konto. Do sądu nikt nie pójdzie. Napisz przepraszam, "ważny powód rodzinny" Ja miałem kilka takich sytuacji, że nawet nikt nie reagował na maile i telefony po nieopłaceniu wygranej licytacji. Najwyżej sprzedający doda Cię na CL. A fakt faktem, tak jak napisał @LEW433 " Zakupy powinny być przemyślane"
@ewelub18 napisałeś w dziale ,, kupujący o allegro Lokalnie ,, więc otrzymaleś odpowiedź adekwatną do zamieszczonego postu .