10.01.2026r kupilem konsole PS 5 za 1100zl zaplacilem blikiem dwa razy konsola do dnia dzisiejszego do mnie nie dotarla dzis napisalem sms do sprzedajacego do tej pory niema zadnej reakcji z jego strony
Oczywiście mogę próbować zrozumieć, że atrakcyjna cena konsoli nie wzbudziła żadnych wątpliwości, zdarza się. Trudniej jednak pominąć mi fakt, że wykonałeś płatność dwukrotnie, i to w naturalny sposób powinno skłonić choćby do chwili refleksji.
Niestety wszystko wskazuje na to, że mogłeś paść ofiarą oszustwa. Proszę doprecyzuj, w jaki sposób został dokonany zakup i czy otrzymałeś link do płatności?
Tak otrzymalem link do kup teraz placilem blikiem
a jaki jest tytuł tego przelewu na Twoim koncie w banku?
jaką transakcję potwierdziłeś 2x? wypłatę w bankomacie czy zakup kryptowalut?
Placilem blikim wiec nie ma tytulu placilem w zl
Daj link do tej oferty, bo to raczej nie była strona Allegro, a tylko wyglądała jak Allegro.
Jeżeli chodzi o płatność BLIK to miałeś w apce bankowej, że płacisz BLIK-iem w internecie na stronie allegro.pl lub allegrolokalnie.pl? Bank zawsze podaje typ i odbiorcę BLIK-a m, oszuści bazuje na tym, że ludzie potwierdzają płatność bez sprawdzenia czy wszystko jest ok. Możesz to sprawdzić w historii, będzie czy płaciłeś na Allegro czy innej platformie.
Jeśli otrzymałeś link do zakładam, że był to link do fałszywej strony Allegro Lokalnie i zostałeś oszukany. Czy możesz tu wysłać ten link?
Tak 99571.click/playstion
Tak podaje link 99571.clink/playstion
Mogę potwierdzić, że padłeś ofiarą oszustwa i zrobiłeś zakup na fikcyjnej stronie Allegro Lokalnie. Zachęcam zgłosić sprawę na policję.
Dobrze chyba tak zrobie
Szansa na odzyskanie pieniędzy jest niestety w zasadzie zerowa.
Ale nie licz na to, że odzyskasz pieniądze. Marne szanse, że gościa złapią (to są całe gangi), a dla banku transakcja została wykonana za twoją zgodą, a oni za brak sprawdzenia co się zatwierdza, nie odpowiadają.
Sprawdź w historii konta czy masz wypłatę z bankomatu czy zakup kryptowalut.