anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem przedmiot, ale go nie otrzymałem i nie mam kontaktu ze sprzedającym. Co zrobić?

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

Witam. W środę (28.09) zakupiłem przedmiot, zapłaciłem przez kup teraz i do dzisiaj nie mam kontaktu za sprzedającym. Oczywiście nie wysłał również zakupionego przeze mnie przedmiotu. Co w tej sytuacji mam zrobić?

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

komis-bell
#21 Demiurg#

@CzaroTHC Zakup na allegro zwykłym czy lokalnie?
Jeśli na lokalnie to sprzedający ma 7 dni na wysyłkę (o ile nie było podanego innego terminu) - jeśli minie ten termin to wejdź w https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione i kliknij 'Problem z zamówieniem?'.

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#
Lokalnie.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zaczynasz od otwarcia dyskusji:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE sprzedajacy na AL ma 7dni na wysyłkę, chyba że w ofercie jest podany inny czas.

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

Tylko, że ten sprzedający wystawił znów ten sam przedmiot za który zapłaciłem. Szuka kolejnych naiwnych.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@CzaroTHC  Czy to ten sam przedmiot to na pewno tego nie wiesz.  Sprzedający może mieć kilka sztuk tego przedmiotu. Nie nazywaj  nikogo oszustem,  transakcja nie jest jeszcze  rozliczona.

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

Te same zdjęcia, ten sam opis, te same przedmioty w zestawie. Ale ok 👌

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

Czyli jeśli jutro mija tydzień od wysłania mu pieniędzy na konto to dopiero jutro może wysłać przedmiot?

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

A jeśli w dniu zapłaty napisał mi, że na zajutrz wyśle?

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Może to głupie pytanie ale upewniłeś się, ze płatność przeszła. Ostatnio sporo jest problemów z płatnościami.... A w takim wypadku lokalne wystawia po 6ciu dniach przedmiot ponownie na sprzedaż... Jeśli z tym jest ok i nie wyśle to dyskusja i pomoc allegro.

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

@kaliszaneczka-x A gdzie to sprawdzić?

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

W moje zakupy- kupione powinno przy tym zakupie pisać.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

@LEW433 Pod tym pierwszym linkiem jest napisane: Brak zakupów. Obecnie nie masz żadnych dokonanych zakupów. A pod drugim: Płatność zakończona. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zakończona i nie widzisz co kupiłeś? Jak masz tam to co kupiłeś to zrób tam jak Ci wcześniej napisałem"Dyskusja" tam sprzedajacy ma 24godz na odpowiedź a później możesz o pomoc poprosić Allegro.

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

@LEW433Pod pierwszym linkiem mam brak zakupów, a pod drugim jest przedmiot za który zapłaciłem i jest napisane: Płatność zakończona.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli jak napisałem wyżej, sprzedajacy otrzymał płatność i ma 7dni na AL na wysyłkę, jak nie było innego terminu, masz wszystko opisane co należy zrobić: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

@LEW433  Rozumiem, tylko dlaczego to ogłoszenie zostało dzisiaj opublikowane 3 razy? Tak jakby płatność nie przeszła, chociaż pieniądze mi z konta ubyły

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To sprawa sprzedającego. Zajmij się tym żeby wyjaśnić a najlepiej to zrobisz otwierając dyskusje. 🤗

oznacz moderatorów

CzaroTHC
#8 Zapaleniec#

@LEW433 Teraz powinienem zakończyć dyskusję i po 14 dniach złożyć wniosek o zwrot czy najpierw poprosić o pomoc allegro?

Screenshot_2022-10-05-10-00-44.png

oznacz moderatorów