Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zakupiłem podzespoły do komputera, aczkolwiek kilka godzin później gdy miałem więcej czasu stwierdziłem, że przyjże się. Zauważyłem, że pewien element plastikowy jest ułamany. W ogłoszeniu był wpisany stan bardzo dobry, i teraz pytanie czy moge to jakoś anulowac? Przedmiot nie został jeszcze wysłany
@Client:79746999 Skoro nie został wysłany to napisz do sprzedającego że rezygnujesz z powodu wady, niech nie wysyła. Powinien odstąpić od umowy, no chyba że chce żebyś mu złożył oficjalną reklamację po odebraniu przesyłki.
Tylko zauważ że w przypadku podzespołów komputera to wygląd, kolor czy stan plastików nie jest ważny, ważne żeby działało, tylko tyle i aż tyle.
Ja rozumiem, że wygląd nie gra roli, aczkolwiek jest to zatrzask od gniazda ram. Boję się, że niestety jedno gniazdo nie będzie działało przez ten defekt
Nawet prywatnemu sprzedawcy możesz złożyć reklamację po odebraniu i sprawdzeniu przesyłki. Ale lepiej napisz teraz poprzez opcję "zadaj pytanie" Jeżeli sprzedawca jest rozsądny powinien ustąpić i nie wysyłąć.
@Client:79746999 jeśli defekt był widoczny w ofercie i zakup od osoby prywatnej to nie przysługuje ci ani zwrot ani reklamacja ułamanego zatrzasku, jeśli gniazdo ram nie działa a nie pisze o tym w ofercie to na to reklamacja ci przysługuje ale o rozpatrzeniu reklamacji decyduje sprzedawca. Według prawa zakup od osoby prywatnej regulują przepisy kc, oznacza to że bez zgody sprzedawcy zakupu nie możesz zwrócić ani odstąpić od umowy zakupu z nim
@Client:79746999 A w opisie jest ta usterka wymieniona?
na zdjęciu
🤔 ?