anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymałam inny przedmiot, niż zamawiałam, co teraz?

Tulankowo
#7 Wielbiciel#

Kupiłam wirtualny przedmiot Titanic Balloon Cat | Pet Simulator X!.Sprzedawca wysłal mi zupełnie inny przedmiot z tą nazwą, zupełnie bezwartościowy w grze.Załozyłam dyskusję na Allegro,ale on nie przyjmuje reklamacji.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/titanic-balloon-cat-or-pet-simulator-x

To jest link do aukcji.

Proszę o pomoc,bo w wyszukiwarce znalałam kilka osób które zostały tak oszukane.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Tulankowo przeczytałeś cały opis oferty do samego końca?

Sprzedawca pewnie celowo wykonał długi odstęp między opisami.

Kontynuuj dyskusje może uda Ci się odzyskać kasę z AP.

oznacz moderatorów

Tulankowo
#7 Wielbiciel#

Dziękuję,poczekam te 14 dni reklamacji.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A kto pomoże? czekaj aż minie 14dni i dyskusję odznacz jako nierozwiązaną i powinnaś dostać możliwość złożenia wniosku o rekompensatę.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

No ale gdzie oszustwo? Wszystko jest w opisie trzeba go tylko przeczytać. 
Aukcja specjalnie przygotowana dla „tych co nie czytają opisów” no ale znamion oszustwa tu nie widzę. 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

No właśnie.

oznacz moderatorów

Tulankowo
#7 Wielbiciel#

'Aukcja specjalnie przygotowana ' ? Czyli to nie są dla Ciebie znamiona oszustwa? Tytuł aukcji mówi co innego ,a opis co innego.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Tulankowo „Tytuł aukcji mówi co innego ,a opis co innego.”

Tytuł aukcji i treść opisu są zgodne - jeśli się zapozna z całością a nie tylko z samym tytułem. 

„Czyli to nie są dla Ciebie znamiona oszustwa?”

Nie. O ile to że aukcja jest specjalnie przygotowana tak, żeby nabrać osoby które czytają same tytuły i jest to moralnie wątpliwe to po przeczytaniu opisu całość jest jasna - nie ma tu oszustwa w mojej opinii. 
w końcu wszystko wyjaśnia opis oferty. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Tulankowo kupujacy ma obowiazek zapoznac sie z oferta

Cyt oferte

Kupując za pomocą opcji Kup Teraz, oświadczasz, że zapoznałeś/łaś się z opisem oferty i zgadzasz się na jej warunki.

Nazwa peta Titanic, to jedynie jego wirtualna nazwa w grze, nie oznacza to jego rzeczywistej wielkości. Proszę zwrócić uwagę, że pet z aukcji posiada rzadkość Legendary, a nie EXCLUSIVE.

Na zdjęciu widoczny jest powiększony oraz wykadrowany obraz peta, którego otrzymasz po dokonaniu zakupu. Zdjęcie przedstawia faktyczny stan i obraz peta, który będzie przesłany do Ciebie po dokonaniu transakcji.

Nie przeczytalo sie bo po co jak aplikacja naglowki wyswietla i kupilo od prywatnego bez mozliwosci zwrotu a reklamacja na niezgodnosc towaru z umowa nie jest zasadna bo towar zgodny z zapisem oferty a nie z domniemaniem kupujacego

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Od razu powinien być ban konta za taki przekręt. Byli już tacy co wystawiali telefony bardzo drogie za 1/30 ceny i w opisie był napis gdzieś na dole strony że to chodzi o zdjęcie tego telefonu, a nie o sam telefon. Aukcja powinna być zakończona, a gość zablokowany. Jeżeli tak się nie stanie to jest sygnał dla oszustów do robienia przekrętów.

oznacz moderatorów

Tulankowo
#7 Wielbiciel#

Założyłam spór i napisalam w nim ,ze kupilam podróbkę wirtualnej rzeczy a nie oryginał.Sprzedawca twierdzi,ze sprzedał mi dokładnie ten przedmiot który jest w tytule,a za chwilę w dyskusji pisze,ze jest to przedmiot, któremu sam nadał tą nazwę. Jest to zupelnie inna , bezwartościowa rzecz.

Allegro kazało mi zrobić reklamację i czekać na odpowiedź kupujacego.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Tulankowo a on ja odrzuci i nic mu nie zrobisz bo bylo wyjasnione w ofercie ze tak nazwal wiec jest ona zgodna z prawda mozesz sie z nim sadzic allegro nie ma kompetencji podwazac decyzji reklamacyjnych moze ci cos odpala w monetach na otarcie lez

oznacz moderatorów

Tulankowo
#7 Wielbiciel#

Bylo kilka sporów o takie podróbki wirtualnych przedmiotów i allegro oddawalo całą kwotę a sprzedawców blokowało.Poczekam na odpowiedź na reklamację.

oznacz moderatorów