Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wczoraj wieczorem kupiłem płytę główną, zapłaciłem jak zawsze przez payu - potwierdzenie mam na koncie bankowym, ale na allegro lokalnie pojawiła się informacja, że nie ma potwierdzenia płatności. Dzisiaj rano dodana została informacja "Twoje zamówienie nie zostało opłacone i jest ponownie dostępne do zakupu" oczywiście teraz bez problemu kupiłem i zapłaciłem. Co się stało z poprzednią płatnością? Na koncie bankowym mam potwierdzenie dwóch przelewów na identyczną kwotę. Kto zwróci nadpłatę - payu? Pozdrawiam.
@hans-klosz widzę w systemie jedną płatność z dzisiaj, tej wieczornej nie widzę, więc poproszę Cię dla pewności o wygenerowanie potwierdzenia obu płatności i przesłanie za pomocą formularza (po wybraniu kontaktu e-mailowego pojawi się możliwość dodania załącznika) Doradca będzie mógł skonsultować to z PayU i wyjaśnić co się stało.
Nie martw się, na pewno to wyjaśnimy 🙂
OK. Dziękuję. Poczekam do jutra. Mam dwa potwierdzenia płatności na identyczną kwotę, zmienił się tylko tytuł płatności.
Witam ponownie, sprzedający płytę główną poinformował mnie, że otrzymał dwa razy zapłatę za płytę. Jak teraz wygląda sprawa ze zwrotem nadpłaty - sprzedający w pierwszej kolejności rozlicza się z allegro czy też wysyłam mu numer konta bankowego?
@hans-klosz w tej sytuacji musi zwrócić Ci jedną wpłatę bezpośrednio na konto bankowe.
Wysłałem sprzedającemu numer konta, on mi odpowiedział: "ja mam zwrócić kwotę do allegro"...?
@hans-klosz to dziwne, ponieważ nie widzę, aby się z nami kontaktował w tej sprawie (możliwe, że pisał przez msg lub whatsapp) ale i tak powinien zwrócić tę wpłatę Tobie. Nie za bardzo widzę sens, żeby przelewał to nam, a my Tobie.
Fakt, nie jest to duża suma pieniędzy wręcz śmiesznie mała, ale nie chodzi o pieniądze, a o zasady. W takim razie zaraz napiszę do sprzedającego, żeby pieniądze przelał na konto. Jak chce to niech dołączy do dyskusji...tak? Tak!
Ale jak się nie zaksięguje to powinna wrócić do Ciebie na konto.
Mam taką nadzieję. Robienie przelewów/zakupów grubo po północy 😉 może powodować błędy systemu banku i allegro? Chyba nie...
@hans-klosz Myślisz że przed północą jest bezpieczniej?
Banki o ile prowadzą jakies prace techniczne , konserwacyjne to zawsze ostrzegają wcześniej i blokują możliwość zalogowania się. Natomiast w przypadku Allegro i PayU wszystkiego możesz się spodziewać, wcale niekoniecznie po północy, również w biały dzień..