Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Paczka z laptopem o wartości 6200zł została rzekomo nadana w paczkomacie 12.11.2024.
Od momentu nadania nie zmienił się jej status. Kurier podobno nie znalazł paczki w paczkomacie. Paczkomat został potem przeszukany i dalej nie znaleziono przesyłki. Zlecono sprawdzenie monitoringu, niestety nie dostałem informacji co dzięki temu ustalono. Zwróciłem się o zwrot wpłaconej kwoty do Allegro Protect, a tam pracownik zawiesił mój wniosek, bo mam im wysłać potwierdzenie z Inpost, że paczka nie znajdowała się w paczkomacie. Napisałem do bok@inpost.pl wniosek o przesłanie takiego potwierdzenia, a Ci odpisali, że ciągle weryfikują co się z nią stało.
Ktoś wie ile czasu mają na taką weryfikację ??
Mam Allegro Smart i mój wniosek zgodnie z tym co Allegro podaje, miał być rozpatrzony w ciągu 48H.
Czy Allegro musi się wywiązać z tego terminu ?? Czy też może sobie bezpodstawnie przedłużać wydanie decyzji ?!?
Ktoś słyszał, wie o podobnej sytuacji ??? Jak otrzymać z powrotem moje pieniądze ??
Ludzie pomóżcie, syn ma dziś urodziny i laptop miał być jego prezentem w dniu dzisiejszym, a tu ani laptopa ani pieniędzy, a mnie nie stać aby drugi raz wyłożyć taką kwotę.....
30dni.
Allegro Protect musi wydać decyzję w 48H czy może czekać do ostatecznego rozstrzygnięcia z InPost ??
@w_biernat Więcej, może czekać nawet 30 dni od decyzji InPostu...
@w_biernat Doradca wypowiedział się w dyskusji z prośbą, żebyś poczekał na wypowiedź sprzedającego do jutra. Proszę Cię jeszcze o cierpliwość.
A co jak sprzedający jak to ma w swoim zwyczaju nie odpowie przez kilka następnych dni ???
@w_biernat sprzedający ma czas 24h
To niby wiem, ale już wiele razy nie odpowiadał w ciągu 24h i w sumie ograniczono mu chyba konto, ale nic nie wniosło to do sprawy
24godz dotyczy 1 odpowiedzi w dyskusji.
@w_biernat a ten sprzedawca długo na Allegro? dużo ma komentarzy?
Możliwe że nie podałem pełnych danych, to sprzedawca na Allegro Lokalnie
Jeżeli chodzi o termin doręczenia, to Inpost ma 5 dni roboczych na doręczenie przesyłki (usługi bez przedrostka Allegro w nazwie). W przypadku usługi Allegro Inpost termin doręczenia jest formalnie nieskończony.
Natomiast jeżeli chodzi zaginięcie przesyłki, to za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania (w twoim przypadku będzie to 13 grudnia).
Tak więc jeżeli to paczka Inpost, to na chwilę obecną mamy opóźnienie, a jak Allegro Inpost to idzie terminowo.
Boję się myśleć, że zajmie to min 30 dni.....plus oczywiście termin u Allegro.
Trzeba będzie zastanowić się polityką zakupów przez ich portale.....
Dawno nie czułem się tak zaniepokojony, tym co jest i co mnie jeszcze czeka, gdzie mojej winy w tym krzty nie ma. Chyba **piiip**s rozwiązuje problemy swoich użytkowników szybciej.
Standardowo na odpowiedź na reklamację zaginięcia przesyłki operator ma 30 dni licząc od dnia, kiedy przesyłka zgodnie z regulaminem zostaje uznana za zaginioną. W twoim przypadku 30 dni liczymy od 14 grudnia. Oczywiście operator może wcześniej przyznać się, że zgubił przesyłkę, wtedy nie trzeba będzie czekać na upływ terminu zaginięcia.