anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja / rękojmia - zakup telefonu przez allegro lokalnie - telefon po roku zablokowany

m1n3k1992
#7 Wielbiciel

Witam. Kupiłem telefon, który po roku został zablokowany przez operatora sieci(prawdopodobnie niespłacony abonament), więc nie mogę dalej z niego korzystać.

Sprzedający twierdził, że został kupiony, ma paragon/fakturę, po czym dokonałem "na słowo" zakupu. Telefon działał poprawnie przez rok czasu, od 2 dni telefon nie ma zasięgu, po zwróceniu się do obsługi technicznej, stwierdzono, że został zablokowany przez operatora sieci, co więcej: "poprzez formularz internetowy na stronie xxxxx otrzymaliśmy prośbę o sprawdzenie urządzenia o numerze xxxxx

Wyjaśniamy, że jest ono własnością xxxxx(operatora sieci), a jego użytkownik nie ma prawa go sprzedać.

Urządzenie posiada blokadę IMEI."

Pisałem i dzwoniłem do sprzedawcy bezskutecznie, bez jakiejkolwiek odpowiedzi, na allegro lokalnie "Nie możesz już zgłosić problemu z zakupem. Minęło 180 dni od zakupu". Co najlepiej zrobić w takim przypadku? Sprzedawca nie miał prawa sprzedawać mi telefonu, w międzyczasie ja musiałem naprawić (miesiąc temu) baterie, bo spuchła (mam na naprawę paragon)(wolałem zrobić to na swój koszt, niż oddawać do serwisu i czekać miesiącami), a teraz telefon został zablokowany...

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@m1n3k1992 no a tu pisałeś z problemem 

oznacz moderatorów

m1n3k1992
#7 Wielbiciel

niestety nie ma na Pańskiej stronie możliwości wyboru zakupu przez allegro lokalnie, tylko przez zwykłe allegro, na szczęście przeszukałem forum i odpowiedź znalazłem tutaj. Czekam na odpowiedź allegro, dziękuje za pomoc 😉

oznacz moderatorów