Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To już trzeci wylicytowany w tym tygodniu przedmiot, którego kupujący nie raczy mi wysłać, ale tym razem po bitwie snajperów na allegro lokalnie, sprzedający dosłownie minutę po wygraniu aukcji oznajmił mi, że telefon już sprzedał.
Na innej aukcji ma kup teraz za wyższą kwotę ten sam przedmiot z tym samym opisem..
Zaproponowałem, że odstąpię od transakcji, jak wyśle mi blikiem połowę prowizji. Jak nie to wpłacam, on płaci całość prowizji a potem bujamy się w sporze. Mogę tą kasę zamrozić, nie ma problemu. Nagle cisza..
To jest tak irytujące..
Na allegro lokalnie podobno obowiązuje regulamin ale uokik stwierdził że w transakcjach konsument konsument obowiązuje kodeks cywilny więc jak opłacisz możesz nawet w sądzie rządać wydania towaru
Sprzedający tam wystawiają i oczekują "kosmicznych" pieniędzy, nie podoba im się cena, zwracają kasę pod "fałszywymi" pretekstami np: przedmiot się zagubił itd, zwrócą Ci środki Allegro nic nie zrobi, pozostaje sąd.
@Medivh Nawet jak zapłacisz, a on Ci zwróci kasę to Allegro nic nie zrobi > pozostanie Ci tylko sąd > a tam marne szanse na wygranie.
A prowizję > jak odpowiednio uzasadni, po zwrocie Tobie kasy > Allegro mu odda > więc nic dziwnego, że olał Twoją propozycję > odpuść sobie > nic nie ugrasz, a szkoda nerwów > na Allegro takie sytuacje to norma > nawet na zwykłym.