anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 330 ODPOWIEDZI 1 330
Morimelka
#7 Wielbiciel

Podejrzewam, że to fałszywy link: 

https://allegrolokalnie.017389.click/gopro-hero-13-czarny-jak-nowy/95915

Znalazłam ofertę na **piiip**, ale sprzedający powiedział, że nie ogarnia wysyłki przez **piiip**, że nie ma powiązanego konta bankowego itp i zaproponował, że wystawi na Allegro lokalnie...

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Morimelka

To nie jest link do strony Allegro.

A zawsze jak płacisz  BLIK-iem upewnij się, że podana jest w apce bankowej nazwa Allegro.pl lub Allegrolokalnie.pl. Zawsze w komunikacje BLIK podany jest adres strony na której dokonujesz płatności. Nie ma od tego żadnych wyjątków. 

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:95615904

Na potwierdzeniu transakcji masz w polu "miejsce transakcji" podane "ZEN.COM".

Tam powinno być Allegro.pl, jakby transakcja była na prawdziwej stronie Allegro. Nie zdziwiło cię, że kupujesz niby na Allegro a w potwierdzeniu jest ZEN.COM. 

oznacz moderatorów
Morimelka
#7 Wielbiciel

Nie kupiłam, bo od razu podejrzewałam, że coś jest nie tak, więc nawet nie przyglądałam się szczegółom strony. Oszustwo zgłosiłam do serwisu, na którym znalazłam ogłoszenie, może powinnam jeszcze zgłosić na policję?

oznacz moderatorów
Morimelka
#7 Wielbiciel

Ale przyglądam się teraz i nie dziwię się, że ludzie dają się nabrać... Stona wygląda całkiem autentycznie, nie chcę jednak wpisywać adresu i dalej brnąć, żeby zobaczyć jak wygląda proces płacenia...

oznacz moderatorów
Client:108766079
#7 Wielbiciel

Witam przychodzę z prośbą o pomoc chciałem zamówić część do komputera wszystko było git zapłaciłem i wyskoczył komunikat o będzie pieniądze z konta zabrało nic nie przyszło na maila ani na allegro kompletnie nic i nie wiem czy to błąd czy jak płaciłem blikiem

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:108766079 Znalazłeś ofertę na 0LX lub marketplace FB a potem dostałeś „link do allegro”?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wklej ten link zakupowy

oznacz moderatorów
ewelinajarosz512
#1 Nowicjusz

Znalazłam kuchnie i z racji że nie mam jak odebrać osobiście sprzedający wysłał mi link do ofery.Bardzo proszę sprawdźcie mi ten link bo jednak Google zareagowalo na stronę jako oszustwo,po mimo że wcześniej jak kilkalam było ok . Wklejam link
https://allegrolokalnie.pl-3227362.cfd/oferta/kuchnia-weglowa-z-podkowa-do-wody/50800 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oszustwo.  Link fałszywy prowadzi do fałszywej  strony naśladującej Allegro.

oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@ewelinajarosz512 Tak to jest oszustwo, strona imituje i podrabia Allegro i nie kończy się na.pl tylko .cfd

oznacz moderatorów