anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający zmienił formę płatności, a po zapłacie brak odpowiedzi

MorenNarsil
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, sytuacja wygląda następująco. Kupiłem przedmiot na Allegro Lokalnie z formą płatności BLIK. Zapłaciłem, po czym sprzedający wysłał wiadomość, że prosiłby o przelew na konto bankowe. Zwrócił pieniądze przez Allegro, pieniądze przyszły, zapłaciłem więc za przedmiot przelewem na podany przez sprzedającego numer konta bankowego, aktualnie brak jakiejkolwiek odpowiedzi, a przedmiot nadal nie został wysłany. Otworzyłem dyskusję ze sprzedającym, jak tylko będę mógł poproszę Allegro o pomoc, pytanie co w takiej sytuacji mogę zrobić, czy Allegro pomoże?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wiem, płatność poza Allegro. Zgłoś na Policje. Co Cię skłoniło płacić poza Allegro, powinna Ci się zapalić czerwona lampka.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Jeśli kliknąłeś KUP TERAZ  i prowadzisz dyskusję to jest szansa na pozytywne zakończenie. 
Możliwe, że aby ubiegać się o zwrot z Allegro Protect będziesz musiał zgłosić sprawę na policji i w dyskusji wkleić potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@MorenNarsil raczej tylko wymiar sprawiedliwości

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@MorenNarsil tu z pomocą allegro będzie problem 😞 jak sprzedawca oddał kasę to tak jak by nie było zakupu, dostał zwrot opłaty transakcyjnej ale poczekaj na pomoc pracownika w dyskusji 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Sądzę ,że tylko skończy się blokada konta i rada aby udali się na policję.

oznacz moderatorów