anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca zwrócił pieniądze ale nie ma ich na moim koncie. Ile mam czekać?

Client:109657860
#7 Wielbiciel#

Sprzedawca twierdzi że 7.09 zlecił zwrot środków na moje konto za zwrócony towar. Czatbot Alina twierdzi że zwrot będzie w ciągu 2 dni a minęły 4. Jak długo mam czekać na zwrot pieniędzy 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Halfrunt
#20 Guru#

Czy otrzymałaś maila od Allegro potwierdzający że taki zwrot został przez sprzedającego wykonany?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak otrzymałam informację że sprzedawca dokonał zwrotu środków. Płatność była blikiem

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:109657860 Cytując artykuł pomocy Allegro:

"BLIK

Zwrócone pieniądze trafią na Twoje konto. W przypadku większości banków informację o zwrocie zobaczysz w historii konta pod datą zakupu zwróconego produktu. Zwrot dostaniesz w ciągu 3 dni roboczych. Może się on pojawić pod lub przy Twojej płatności za zakupy."

Środki powinny pojawić się dziś na Twoim koncie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie znam się na zwrotach na konto. Ale pierwsze co mi się nasuwa to ludzie często szukają zwrotu na koncie gdy płacili allegro pay. Wtedy kasa wraca na pay. Tak samo zwroty na konto trwają dłużej. Jeśli to żadne  z tych to w odpowiedzi podaj numer zamówienia i kliknij OZNACZ MODERATORÓW to dziewczyny sprawdzą.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:109657860 Alina jak zwykle się nie popisała.
Jeśli sprzedający prawidłowo zlecił zwrot to w zależności od metody płatności środki wrócą tam skąd wyszły w ciągu 3 do 7 dni i są to dni robocze.
Jeśli zwrot został zlecony 7.09 (sobota) to termin należy liczyć od poniedziałku 09.09.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję za pomoc

oznacz moderatorów