anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Zakupiłam buty na Allegro Lokalnie, nie otrzymałam butów od 14 dni. Co mogę zrobić?

Client:46339433
#7 Wielbiciel#

Buty nie doszły do mnie od 14 dni. Napisałam o rekompensate za nie otrzymanie produktu. Sprzedający odpisał po jakimś czasie, że buty na pewno dotrą . Czy dobrze zrobiłam, że napisałam o rekompensate?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:46339433 Złożyłaś wniosek do Programu Ochrony Kupujących? Jeśli tak, nie anuluj wniosku, bo towaru możesz nie otrzymać. Bardzo dobrze zrobiłaś. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak złożyłeś to nie wycofuj, mogłeś zacząć od dyskusji, na POK masz zawsze czas ale twój wybór. Różnie w życiu bywa i może coś wypadło sprzedającemu i dyskusji wszystko zostało by wyjaśnione.😁

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Właśnie sprzedający odpisał na dyskusji, że nie ma takiego zamówienia ,ponieważ nie otrzymał pieniędzy . Allegro mu zablokowało . Oraz że mam się zgłaszać do allegro o zwrot pieniędzy. Posiadam potwierdzenie zakupu i płatności. Czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy od Allegro?  

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:46339433 Tak, jeśli towar jest opłacony i sprzedawca nie odda Ci pieniędzy lub nie wyśle towaru niezwłocznie, otrzymasz zwrot od Allegro. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Taką dokładnie dostałam odpowiedz zwrotną na dyskusji Zrzut ekranu 2021-11-11 173445.png

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Obrazka nie widzimy.😁

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Może sprzedawca nie umiał wypłacić pieniędzy z allegro i dlatego twierdzi, że nie dostał za przedmiot zapłaty.

oznacz moderatorów

MrMarco
#13 Ambasador#

Dobrze zrobiłaś, kupujesz i płacisz to należy ci się towar, który kupiłaś. Mogłaś też po prostu odstąpić od umowy bez podania przyczyny, albo z powodu niezgodności z opisem (czas wysyłki dłuższy niż deklaruje sprzedawca).

Jeśli sprzedawca jest w porządku (nie wiem z jakich powodów buty nie dotarły, mogły np. zginąć w transporcie) to pewnie szybciej dostałabyś zwrot środków niż z POK.

Z ciekawości zapytam jaki był czas dostawy w aukcji i jak się tłumaczy sprzedawca?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprzedawca napisał, że nie dotarł do niego przelew. Posiadam potwierdzenie zakupu i płatności . Czy jestem wstanie odzyskać pieniądze?  

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:46339433 Tak, odzyskasz pieniądze z POK. Sprzedawca wpłatę pewnie otrzymał, tylko nie wie gdzie jej szukać lub nie potrafi jej przelać na swoje konto. 

oznacz moderatorów