Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Buty nie doszły do mnie od 14 dni. Napisałam o rekompensate za nie otrzymanie produktu. Sprzedający odpisał po jakimś czasie, że buty na pewno dotrą . Czy dobrze zrobiłam, że napisałam o rekompensate?
@Client:46339433 Złożyłaś wniosek do Programu Ochrony Kupujących? Jeśli tak, nie anuluj wniosku, bo towaru możesz nie otrzymać. Bardzo dobrze zrobiłaś.
Jak złożyłeś to nie wycofuj, mogłeś zacząć od dyskusji, na POK masz zawsze czas ale twój wybór. Różnie w życiu bywa i może coś wypadło sprzedającemu i dyskusji wszystko zostało by wyjaśnione.😁
.
Właśnie sprzedający odpisał na dyskusji, że nie ma takiego zamówienia ,ponieważ nie otrzymał pieniędzy . Allegro mu zablokowało . Oraz że mam się zgłaszać do allegro o zwrot pieniędzy. Posiadam potwierdzenie zakupu i płatności. Czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy od Allegro?
@Client:46339433 Tak, jeśli towar jest opłacony i sprzedawca nie odda Ci pieniędzy lub nie wyśle towaru niezwłocznie, otrzymasz zwrot od Allegro.
Taką dokładnie dostałam odpowiedz zwrotną na dyskusji
Obrazka nie widzimy.😁
Może sprzedawca nie umiał wypłacić pieniędzy z allegro i dlatego twierdzi, że nie dostał za przedmiot zapłaty.
Dobrze zrobiłaś, kupujesz i płacisz to należy ci się towar, który kupiłaś. Mogłaś też po prostu odstąpić od umowy bez podania przyczyny, albo z powodu niezgodności z opisem (czas wysyłki dłuższy niż deklaruje sprzedawca).
Jeśli sprzedawca jest w porządku (nie wiem z jakich powodów buty nie dotarły, mogły np. zginąć w transporcie) to pewnie szybciej dostałabyś zwrot środków niż z POK.
Z ciekawości zapytam jaki był czas dostawy w aukcji i jak się tłumaczy sprzedawca?
Sprzedawca napisał, że nie dotarł do niego przelew. Posiadam potwierdzenie zakupu i płatności . Czy jestem wstanie odzyskać pieniądze?
@Client:46339433 Tak, odzyskasz pieniądze z POK. Sprzedawca wpłatę pewnie otrzymał, tylko nie wie gdzie jej szukać lub nie potrafi jej przelać na swoje konto.