anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam zakupiłem allegro z przesyłką Smart laptopa od osoby prywatnej wczoraj, dziś rozmyślałem się a

Client:127753848
#7 Wielbiciel#

Witam zakupiłem allegro z przesyłką Smart laptopa od osoby prywatnej wczoraj, dziś rozmyślałem się a ten człowiek mówi że jest osobą prywatna i nie musi tego respektować i że nie zwróci mi pieniędzy a laptop wyśle, czy mogę coś zrobić?

Nie mam również widocznej transakcji w zakładce "kupione" i nie mogę sam anulowac

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

czeni-c1
#10 Popularyzator#

Niestety, sprzedający ma rację, na Allegro Lokalne nic nie możesz zrobić. Jedynie dobra wola sprzedającego może tu być potrzebna. Na allegro lokalne przy każdym ogłoszeniu jest informacja, że zwrot nie jest możliwy. Musisz jedynie prosić sprzedającego o to aby nie wysyłał towaru i zwrócił Ci pieniądze.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Client:127753848  Jeśli nie masz transakcji w zakładce kupione, to znaczy, że nie kupiłeś, tylko Cię oszukali, albo masz inne konto z którego dokonałeś zakupu

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:127753848 a w zakładce kupione w allegro lokalnie sprawdź.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie ma zwrotu od sprzedającego prywatnego, zgodnie z prawem, musicie się dogadać, ale jest reklamcja jakby co!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:127753848 zakupu dokonałeś na Allegro Lokalnie, więc to zamówienie znajdziesz tutaj: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione, natomiast co do zasady to sprzedawca ma rację. Jeśli kupiłeś tego laptopa od osoby prywatnej, nie ma on obowiązku przyjąć od Ciebie takiego zwrotu. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów