Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy można wycofać swoją ofertę z licytacji na allegro lokalnie? Nie jestem już w stanie zapłacić a obecnie wygrywam aukcję.
Nie wycofasz, ale na Lokalnie nawet gdy wygrasz licytację, nie musisz płacić. Tam zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata. Brak wpłaty w ciągu pięciu dni powoduje automatyczne rozwiązanie umowy ze sprzedającym, a licytacja się odnawia od ceny wywoławczej.
dziękuję
A gdy wygram licytacje na allegro lokalnie i gdy mam wybor dostawy i platnosci i zgodzę się za pobraniem a nagle sprzedawca oszukuje mowiac ze ktos wystawil z jego profilu badz umozliwia odbkor i opłatę?
@Dagvi A po co licytujesz, wiesz że robisz w ten sposób problemy sprzedawcy.
A czemu niby robi problem sprzedawcy?
@maly7914 Jeżeli wylicytujesz i nie opłacisz sprzedawca ma zablokowany towar przez tydzień.
Tak wyszło, że musiałem coś zakupić
Rozumiem że nie będe miał żadnych opłat za to że nie zapłaciłem za wylicytowany przedmiot albo problemów innych?
@Client:101598869, wątek dotyczy licytacji na Allegro Lokalnie, więc zakładam, że właśnie o tę stronę pytasz. 🙂
Jeśli w ciągu 5 dni od rozpoczęcia płatności jej nie dokończysz i nie zapłacisz za przedmiot - wtedy transakcja zostaje uznana za niebyłą. W przypadku Allegro Lokalnie kliknięcie w "kup teraz" lub wygrana w licytacji nie są równoznaczne z zawarciem transakcji.
@mr_oma , dzień dobry. Rozumiem, że sprzedawca ma możliwość wystawienia nierealistycznie wysokich ofert na wszystkich konkurujących aukcjach (na aukcjach innych osób), a wszyscy potencjalni nabywcy będą zmuszeni uczestniczyć tylko w aukcji tego sprzedawcy. Sprzeda swój przedmiot i na pewno wygra wszystkie konkurencyjne aukcje, ale nikomu nic nie zapłaci i nie będzie miał problemu?
@SlashHammer-X, dzień dobry! 🙂 Sprzedający, który wystawia ofertę na Allegro, poświadcza, że jest w stanie zrealizować dane zamówienie na warunkach, które umieszcza w ofercie.
@mr_oma, bardzo dziwne zasady. Zwykle, jeśli kupujący nie chce zapłacić za wygraną aukcję, otrzymuje negatywną opinię. Następnie może zostać wykluczony z innych aukcji według uznania sprzedawców.
Zwykle, jeśli kupujący nie chce zapłacić za wygraną aukcję, otrzymuje negatywną opinię.
Komentarze dla kupujących to zniknęły z allegro już dawno temu...
Tak, na lokalnie tak jest. Wredna zagrywka, ale bezkarna. Sprzedający nie ma nawet podstaw tego zgłaszać, a jest przyblokowany na kilka dni (znaczy się może wystawić towar ponownie, ale może powstać problem w przypadku pojawienia się oferty i powrotu chęci do zakupu tego pierwszego wygranego), gdy tamten "kupujący" się nie odezwie z wyjaśnieniami co zamierza zrobić dalej.
System może w jakiś sposób się "przygląda" działaniu takiego gagatka, ale oficjalnie nie jest to regulaminowo zabronione.