Dzień dobry, dokonałem zakupu przedmiotu na Allegro Lokalnie. Następnie konto sprzedającego zostało zablokowane przez Allegro, przedmiot nie został wysłany. Po zgłoszeniu problemu doradca proponuje, abym skorzystał z programu Ochrony Kupujących, lecz możliwe będzie to dopiero za 14 dni. Sprzedający twierdzi, że środki znajdują się na jego rachunku Allegro, więc czy nie można po prostu dokonać zwrotu z jego konta?
Jak ma zablokowane konto, to nie ma dostępu do tych środków. Aby odblokowali, musi wysłać ci produkt i udowodnić, że go otrzymałeś, ale nie ma to żadnej gwarancji.
Ogólnie sprzedawcy boją się wysyłać w takiej sytuacji, bo może się okazać, że nie będzie miał ani towaru, ani kasy.
Sprzedawca może dokonać zwrotu ze swojego konta nawet przy zablokowanym koncie. Jednak musi mieć odpowiednią kwotę u danego pośrednika płatności. Jeśli np. ma włączone rozliczanie prowizji to może nie posiadać pełnej kwoty, bo Allegro zabrało sobie prowizję i odda dopiero po zwrocie, a zwrotu bez pełnej kwoty nie zrobi... xD Wtedy tylko zwrot na konto wchodzi w grę. Jeśli nie ma tego włączonego i nie wypłacał to w każdej chwili może zwrocić. Znajdzie to w zakładce sprzedane przy ofercie na samym dole.
Doradca umożliwił mi wcześniejsze wypełnienie wniosku do programu Ochrony Kupujących, więc właśnie go złożyłem.