anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup produktów pszczelarskich - Sprzedaje [edytowano] - proszę przemyśleć

hyandiant
#7 Wielbiciel#

Wszystkich, którzy skuszą się na atrakcyjne ceny zachęcam do poważnego rozważenia, czy rzeczywiście warto tam cokolwiek kupować.

Pani oferuje produkty z pasieki [edytowano] Kto sobie to wrzuci w przeglądarkę, dowie się ciekawych historii. Sam w 2020 roku, gdy istniał jeszcze sklep internetowy zamówiłem za ponad 300 zł. Zamówienie niezrealizowane. Po tygodniach starań udał mi się odzyskać pieniądze. Jak czytam fora internetowe, to niektórzy mieli mniej szczęścia.

Tym razem aukcja jest tak skonstruowana, że nie wiadomo z jakiej pasieki jest sprzedaż. Zamówiłem z końcem września pierzgę i miód wrzosowy. Paczka dotarła po 4 tygodniach po wielu monitach.

Jakość produktów? Miód wrzosowy na pewno nim nie jest. To jakaś mieszanka nie wiadomo czego.

A pierzga? Mamy tu przykład sprzedaży produkty wyrabianego ze znaczną pomocą ludzką. To nie jest oryginalna pierzga wyrabiana przez pszczoły. Zachęcam do obejrzenia:

https://www.youtube.com/watch?v=J8uK0wj9Mrk&t=602s

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@hyandiant Cześć. 🙂 Swoją opinię najlepiej zostaw w komentarzu po transakcji, inni kupujący do niej dotrą. 

oznacz moderatorów

hyandiant
#7 Wielbiciel#

Sęk w tym, że na Allegro lokalnie nie można wystawić komentarza. Jak się podzielić swoim niezadowoleniem z innymi użytkownikami?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@hyandiant Rozumiem, na Allegro Lokalnie rzeczywiście jeszcze nie ma takiej możliwości, ale to forum również nie jest do tego miejscem, przykro mi. 

Zgodnie z Regulaminem: 

4.1 Zabrania się zamieszczania przez Użytkowników Postów sprzecznych z obowiązującymi przepisami prawa, normami obyczajowymi, moralnymi i społecznymi oraz postanowieniami Regulaminu i Regulaminu Społeczności, w szczególności zabrania się umieszczania Postów i Materiałów:
d) naruszających dobra osobiste

Domyślam się, że nie masz wyroku sądowego w tej sprawie, dlatego mimo szczerej chęci nie mogę zostawić tutaj loginu sprzedającego, a tym bardziej jego imienia i nazwiska. 

oznacz moderatorów

hyandiant
#7 Wielbiciel#

Skorzystałem już z linku: zgłoś naruszenie zasad.

Laik kupujący takie produkty nie jest świadom, że są sfałszowane / podrobione.

Ja poczułem się przez sprzedawcę oszukany. Rozpocząłem już dyskusję po transakcji.

Jak najszybsze dodanie możliwości komentowania na AL uchroni wiele osób przed dokonaniem zakupu produktów wątpliwej jakości.

oznacz moderatorów

hyandiant
#7 Wielbiciel#

Ten sprzedawca jest "spalony" w Internecie i na portalu Allegro. Sprzedając na Allegro lokalnie sprytnie mu się udaje dalej oferować takie podróbki.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@hyandiant Daj link do oferty!

oznacz moderatorów

hyandiant
#7 Wielbiciel#

https://allegrolokalnie.pl/oferta/miod-spadziowy-7kg

1 kg prawdziwej pierzgi za 159 zł???

oznacz moderatorów

hyandiant
#7 Wielbiciel#

Jeśli ktoś chce ubity pyłek z miodem, to proszę bardzo. Ale niech to będzie jasno opisane w ofercie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli za pól ceny!🤗

oznacz moderatorów

hyandiant
#7 Wielbiciel#

Rozumiem, promocja, wyprzedaż pierzgi sprzed 1-2 lat. Trzeba być czujnym.

oznacz moderatorów