Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy możliwe jest wystawienie oferty indywidualnie poprzez przesłanie smsem linku ze sprzedawanym produktem na allegro lokalnie. Sprzedający nie chciał do siebie podać nr tel tylko poprosił go ode mnie i przysłał mi linka za pośrednictwem którego mogłem kupić kartę graficzną. Logując się na allegro lokalnie znalazłem go ale nie było ikonki do kliknięcia kup teraz. Nie słyszałem o takiej metodzie kupna czy jest ona prawdziwa.
@rafalookkoo wałek wyłudzenie 😞
Oszustwo, otrzymałeś smsem link do podrobionej strony allegro lokalnie, wszystko co tam wpiszesz trafi do oszustów.
Nie wchodź w takie gierki ,to forma przekrętu aby cię wyczyścić z kasy.
@rafalookkoo podaj tego linka
a to jest link do oferty którą znalazłem przez wyszukiwarkę
https://allegrolokalnie.pl/oferta/sprzedam-karte-gigabyte-geforce-gtx-1660-super
@rafalookkoo Na Allegro Lokalnie nie kupuj nic z żądnych linków w SMS-ach, to próba oszustwa. Klikaj Kup teraz lub wygrywaj licytację, po czym płać przez Allegro lub bezpośrednio na konto sprzedawcy, który poda Ci numer rachunku. Wszelkie obejścia tej metody i wszelkie zapewnienia, propozycje innych metod narażają Cię na straty.
Macie rację dziękuję wszystkim za pomoc.
@rafalookkoo bardzo dobrze, że do nas napisałeś! Dziękuję naszej społeczności za pomoc 🙂 Czy możesz podać login tego Sprzedającego, który przesłał Ci link?
Tutaj nie można podawać loginów bez zgody sprzedawcy - teoretycznie nie można. Wszelkie loginy po zamieszczeniu są moderowane.
[edycja]
pytał mnie moderator wiec napisałem
No właśnie mnie to dziwi, że pytał.
@rafalookkoo dziękuję 🙂
@markam43 dziękuję również za pilnowanie porządku i zasad, owszem nie podajemy loginów bez zgody, tutaj jednak mamy doczynienia z oszustwem, dlatego poprosiłam o podanie loginu, żeby zgłosić tą sprawę do odpowiedniego działu.
Login został edytowany, ponieważ chcę poczekać na potwierdzenie, że konto zostało użyte, by oszukać Kupującego. Dam oczywiście znać, gdy je otrzymam.
@rafalookkoo już potwierdzone, na tym koncie doszło do włamania. Dziękuję, że do nas napisałeś!
Witam.
W ostatnich dniach otrzymałem 3 takie smsy z linkami, które przekierowują na 'niby' stronę mobilną allegrolokalnie. Gdzie mogę zgłosić próbę oszustwa?
@la_nika wykasuj też link powyżej, która dostał autor i wkleił 😞
Jeśli można to poproszę moderatora o wykasowanie tych linków. Z góry dziękuję.
O, i to jest grzeczna prośba, a nie rozkaz.