Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
wygrałem licytację sprzedajaca sprzedała 7 dni wczesniej inej osobie niechce pieniedzy tylko sprzet co mogę zrobić z taka osoba
Sprzedająca Ci napisała wyraźnie, że przedmiot już sprzedała i go nie posiada.
Oczywiście masz prawo do wydania wygranego w licytacji przedmiotu. Za chwilę otrzymasz więcej odpowiedzi. Razem z tym , że możesz zgłosić sprawę do Allegro i do sądu, gdyż oczywiście racja leży po Twojej stronie.
A prawda jest taka, że jak sprzedająca sprzedała towar 7 dni wcześniej innej osobie, to go po prostu nie otrzymasz. To chyba jest logiczne. Zakładanie sporów w Allegro, skierowanie sprawy do sądu - nic Ci nie da. Pewnie zaraz otrzymasz tutaj informacje od "speców" w rozwiązywaniu takich problemów, lecz wszystko zakończy się na jednym - otrzymasz zwrot kasy od sprzedającego (jeśli zapłaciłeś) - a towaru i tak nie otrzymasz. Możesz go jedynie potraktować negatywnym komentarzem z wpisem, że wystawia towar, który sprzedał 7 dni wcześniej.
I to będzie prawidłowe zakończenie transakcji.
@Client:45725346 Jeśli to było AL to nawet negatywa nie wystawisz. Niektórzy traktują allegro jako plac zabaw kupując a potem nie płacąc lub sprzedając gdy tego już nie mają jak w tym przypadku. Przyjmij kasę i poszukaj podobnego sprzętu u innego sprzedawcy.
@Client:45725346 Na Allegro zawiera się prawnie wiążące umowy - to nie zabawa. Masz prawo domagać się wydania rzeczy, która prawdopodobnie została wylicytowana ze zbyt niską ceną, dlatego sprzedawca nie chce wydać towaru. Otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE zgłoś w niej problem i po 24 godzinach poproś tam o pomoc Allegro. Sprzedawca ma obowiązek zabrać głos w Dyskusji. W ostateczności możesz nawet domagać się wydania towaru sądownie.
wiem jak działa funkcja aukcji dlatego czekam do 21:45 wtedy allegro zdecyduje ja pisałem do tej osoby ze nie zamierzam rezygnować z wylicytowanego sprzętu jeśli niema ma mi wysłać inny o tych samych parametrach co wylicytowane urządzenie