anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałem oszukany gdzie to zgłosić?

Client:102068263
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:102068263 Napisz coś więcej.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zrobiłem zakupy w środę za 400zł na Allegro lokalne w czwartek wykonałem przelew i napisałem do sprzedającego wiadomości czy przelew dotarł a dziś czy wysłał Pan kurtkę. Sprzedający wogóle nie odczytuje i nie odpisuje na moje wiadomości a przelew został wykonany

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:102068263 Na allegro lokalnie zgodnie z regulaminem sprzedający ma 7 dni na nadanie przesyłki (o ile nie wskazał innego terminu).
To, że sprzedający Ci nie odpisuje to nie oznacza, że zostałeś oszukany.

Proponuję poczekać regulaminowe 7 dni i jeśli paczka nie zostanie nadana to wtedy wejdź tu:
https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione
 kliknij PROBLEM Z ZAMÓWIENIEM? i dalej zostaniesz pokierowany co robić.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

okej dobrze będę czekał zobaczymy czy wyśle 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Na allegro lokalnie sprzedają głównie osoby prywatne, nie zajmujące się handlem na co dzień. Mają swoje prace, obowiązki itp więc nie zawsze są online bez przerwy.
W razie problemów daj znać - podpowiemy co robić 🙂

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Okej dzięki tylko pod zamówieniem nie mam możliwości kliknięcia Problem z Zamówieniem tylko ponów płatność jak to kliknę to za każdym razem mam inny numer rachunku i tytuł niż ten pierwszy na który wpłaciłem pieniądze 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:102068263 Ale masz możliwość otwarcia dyskusji już po godz od zapłacenia, zakupu. Masz wątpliwości co do wiarygodności że wyśle to otwieraj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tylko nie mam możliwości wybrania zakupów z Allegro lokalne

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Na zwykłym Allegro nie ale jak wejdę w Allegro lokalne i w zakładkę moje zakupy to już jest

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

FCCBEBB5-B54A-462E-8270-54A3E687F9FC.jpeg

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Opłacone jest więc będę czekał te 7 dni jak mówicie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz wątpliwości to masz prawo do otwarcia dyskusji< sprzedajacy nie chcą tego dlatego Ci odradzają, ale to twoje prawo i żaden z nich nie zwróci Ci kasy.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tylko tam nie mam właśnie możliwości wybrania zamówień z Allegro lokalne jak podesłałeś linka

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@LEW433 Jaka dyskusja? Przelew tradycyjny > jeszcze nie dotarł > skoro ma przycisk "ponów płatnośc" to znaczy, że przelew jest w drodze

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:102068263   https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione  Jak pisze "ponów płatność" to znaczy że płatność nie poszła > jaki Ci pokazuje nr. rachunku? > skoro wpłata idzie przez PayU i nie widzisz żadnych numerów.

Dopóki nie pokaże się płatność : zakończona > przycisk "problem z zamówieniem" będzie nieaktywny i nie otworzysz dyskusji.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Numer rachunku jest ciągle idem a ja dokonałem wpłaty na ten pierwszy który mi się pokazał z dnia zakupu

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ja robiłem wpłatę na pierwszy który się pokazał w dniu zakupu i dane zgadzają się w100% z pokwitowania z poczty z danymi na które miałem przesłać więc myśle że zrobiłem to dobrze

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli przelew tradycyjny a taki może iść 5dni, było od tego zacząć!

oznacz moderatorów