Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 11.02.2021 kupiłem przez kup teraz na Allegro lokalnie telefon, zapłaciłem przez payu, telefon doszedl ale okazało się że jest problem z zasięgiem wifi. Poszedłem do serwisu tam okazało się że telefon był rozbity i jest niechlujnie poskladany na chińskich zamiennikach więc zdecydowałem się go oddać sprzedawcy, nawet sam mi to zaproponował. Teraz pytanie kto w takiej sytuacji powinien ponieść prowizję za ogłoszenie. Sprzedajacy chce zwrócić kwotę i potracić koszta prowizji. Na dodatek miał przelew zrobić w czwartek 25.02 i do dziś nie dotarł pytam się dlaczego to twierdzi że dalej Allegro nie zaksięgowało mu mojej wpłaty sprzed prawie miesiąca.
Żadnymi prowizjami sprzedawca nie może Ciebie obciążać, zabrania tego regulamin Allegro. Wszelkie opłaty za aukcje on pokrywa. Po odesłaniu telefonu w ramach reklamacji ma obowiązek zwrócić Ci całą wpłatę + koszt odesłania. Otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE upomnij się o pieniądze i po 24 godzinach poproś tam o pomoc pracownika Allegro, wtedy szybko zwróci.
Nie daj się na to nabrać tu wina jest po stronie sprzedawcy i on ponosi koszty a o zwrot kosztów obsługi sam będzie się mógł starać po zwrocie środków na twoje konto.
@Krzysiora97 gdyby allegro nie zaksiegowąło wpłaty ro raczej by Ci telefonu nie wysłał:).
Jesli chodzi o zwrot to moim zdaniem powinieneś dostac zwrot całej kwoty jaką wpłaciłeś ewentualnie sprzedający sie moze zwrócić do allegro o zwrot naliczonej prowizji ale to juz sprawa miedzy sprzedającym a allegro.
Telefonu nie oddajesz w ramach zwrotu lecz w ramach reklamacji wiec sprzedawca powinien albo zwrócić Ci całą wpłate łacznie z kosztami wysyłki w obie strony alebo tez usunąć usterke lub wymienić telefon na prawidłowo działający.
@Krzysiora97 Prowizja to problem sprzedawcy, on pisze o jej zwrot do All, tobie po złożeniu reklamacji(rękojmia) i uznaniu jej, sprzedawca musi zwrócić całość łącznie z kosztami przesyłki. Otwórz dyskusję z sprzedawcą i domagaj się zwrotu całości:https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE