anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

1 września zmienimy warunki sprzedaży, które musicie spełnić, aby mieć oznaczenie Smart!

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Wasze oferty na allegro.pl oznaczamy ikoną Smart!, gdy spełnicie warunki dotyczące sprzedaży i ofert. Są one takie same dla kont firmowych i zwykłych.

Co zmienimy?

Uprościmy warunki sprzedaży, które musicie spełnić na allegro.pl, żeby Wasze oferty miały oznaczenie Smart! Obecnie możecie uzyskać oznaczenie Smart!, gdy spełnicie przynajmniej jeden z trzech warunków. Od 1 września będzie to tylko jeden warunek:

Warunki sprzedaży w Smart! do 31 sierpnia:

•  poziom jakości sprzedaży na Waszych kontach jest co najmniej Neutralny na wszystkich Waszych kontach lub
  • macie co najmniej 5 unikalnych pozytywnych ocen (kciuk w górę) w ciągu ostatnich 12 miesięcy oraz macie średnią ocen sprzedaży na poziomie co najmniej 98% lub
  •  jesteście Super Sprzedawcą

Warunki sprzedaży w Smart! od 1 września:

• poziom jakości sprzedaży na Twoim koncie jest co najmniej Neutralny na wszystkich Twoich kontach

Oznacza to, że od 1 września warunki sprzedaży w Smart! będą takie same na wszystkich rynkach.

Podstawa: zmiany w zakresie świadczonych usług i wprowadzanie nowych (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera j).

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

SanexHurtowBHP
#12 Orędownik

kolejne d....nie sprzedawców tu sie więcej siedzi i poprawia te katalogi niż zarabia .Już sam zaczyna kupować na T... u  

oznacz moderatorów

nortimj
#10 Popularyzator

Czy to oznacza że będę mógł mieć smart i oferować wysyłki tylko na paczkomaty?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nortimj 

mdrogeria_0-1758008803773.png

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@nortimj Zmiana, którą opisuje Marysia, dotyczy warunków sprzedaży. (czyli co musisz zrobić jako sprzedawca, żeby opcja Smart! była w ogóle dostępna) 

Zgodnie z artykułem

Warunki dotyczące ofert dla kont firmowych
Udostępnij w swoich ofertach co najmniej:

Wśród tych metod muszą się znaleźć metody z programu Allegro Delivery.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GaleriaAV
#11 Animator

Szkoda tylko że allegro delivery - aktualnie pakiet ( w którym tylko jest ONEBOX, nigdzie osobno), jest obowiązkowy dla smarta bo bez pakietu smarta niema. Wyłączałam samo AD - wiem że tak jest. A w pakiecie na SIŁĘ już wciskacie dhl, dpd, orlen. Kiedy ja bym chciała korzystać z samego onebox (no i tego co mogę dobrać czyli np inpost i poczta). Powinny byc metody do wyboru a nie narzucone przez allegro. Ja już mam problemy z dhl, bo mam najdalej punkt odbioru , kurier jeździ jak chce, a niemam tyle zamówien na dhl zeby zamawiac podjazd. Niedługo będę do Bydgoszczy jeździć wysyłać paczki - bo narzucicie każdego możliwego dostawce w smarcie.. Czy ja pracuję dla allegro? Czy to allegro sprzedaje" nam usługi? Zarówno kupującym jak i sprzedawcom.. Kupujący kupuje abonament smart i powinien miec z tego tytułu dostęp do wszystkich artykułów na allegro spełniając warunki zakupu od 45zł.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GaleriaAV jak Masz klienta na swój towar to go zachwalasz czy odsyłasz kupca do konkurencji ?

...jeśli grabisz to zawsze pod siebie .

oznacz moderatorów

GaleriaAV
#11 Animator

Co innego reklamować, a co innego wciskać na chama.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GaleriaAV w jakim świecie żyjesz ? , reklama ma za zadanie tylko wzbudzić zainteresowanie  ,cała reszta transakcji jest  jak tuczenie gęsi , nie będę wchodził w szczegóły bo obrońcy zwierząt się wzburzą .

mdrogeria_0-1759751684554.jpeg

oznacz moderatorów